Samsung Galaxy S7: Het beste op de markt


De Galaxy S7 is een smartphone welke inmiddels al een aantal dagen wordt verkocht. Het nieuwe toptoestel is positief ontvangen. Maar is het de moeite waard? Of kan je de Galaxy S7 en Galaxy S7 edge links laten liggen, en opzoek gaan naar een andere smartphone?

galaxy-S7

Qua specificaties is er op dit moment geen betere te vinden op de markt. Het scherm van de Galaxy S7 is zeer goed, het gaat hierbij om een QHD scherm, de kleinste details zijn kraakhelder. Ook is de nieuwe ‘always on’ techniek is te vinden op de smartphone. Met het ‘always on’ scherm kan je snel en eenvoudig de laatste meldingen aflezen en de tijd.

Samsung-Galaxy-S7-1-1

Op de S7 vinden we een 5,1 inch Super AMOLED-scherm, in de praktijk goed voor een resolutie van 2560×1440 pixels. Ook wel bekend als de QHD resolutie. Zeker met een QHD paneel is het vrijwel onmogelijk om de pixels te onderscheiden. Zeker op gebied van beeldkwaliteit is de Galaxy S7 momenteel een van de betere smartphones.

Camera’s

Net zoals de vele andere smartphones beschikt de Galaxy S7 over twee camera’s, aan de voorzijde is er een 5 megapixel camera te vinden, ruim voldoende voor het maken van selfies en videobellen. Aan de achterzijde is deze smartphone voorzien van een 12 megapixel-camera, tegenwoordig is het aantal megapixel niet belangrijk, het gaat vooral om de lens en sensor welke is gebruikt. Qua foto’s zit het prima in orde, zowel in donkere als lichte omgevingen ontstaan er prima foto’s.

Snelheid

Dat Samsung de smartphone volledig heeft uitgerust met de snelste hardware mag geen geheim meer zijn. Zo is er een 4GB RAM module te vinden in combinatie met de nieuwste Exynos-chip van Samsung, volgens Samsung is de nieuwe chip zo’n 80 procent sneller in vergelijking met de chip van de galaxy S6. In de praktijk is de snelheid daarom ook zeer snel te noemen.

Voordelen

Het grootste gemis bij de voorgaande smartphones was het gebrek aan een microSD aansluiting, bij de Galaxy S7 is de microSD kaart weer aanwezig,hiermee is het eenvoudig om de interne opslagcapaciteit van 32GB te vergroten tot maximaal 200GB, wel is het een klein nadeel dat de externe opslag niet gebruikt kan worden om apps te installeren.

Beschikbaarheid

De Galaxy S7 is zeker niet goedkoop, daarom is de goedkoopste deal belangrijk. De smartphone is zonder abonnement beschikbaar voor €699,00. Met een abonnement zijn er enkele aanbiedingen, bij Mobiel.nl en GSMwijzer zijn de aanbiedingen in een duidelijk overzicht aanwezig.

 

 

Vorig artikeliPad Air 2 blijft en wordt 60 euro goedkoper
Volgend artikelDeze oudere Lumia smartphones krijgen Windows 10 Mobile

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in