Tesla presenteert nieuwe Tesla Model 3

Vandaag heeft Tesla’s CEO Elon Musk de nieuwe Tesla Model 3 aangekondigd, de nieuwe auto heeft een bereik van meer dan 350 kilometer en wordt verkocht voor een prijskaartje van 35.000 dollar. Daarmee is de Tesla Model 3 goedkoper in vergelijking met de duurdere Tesla Model S en Model X. 

Model 3

Tijdens de prestaties zijn er geen exacte specificaties bekend gemaakt, wel heeft hij laten weten dat de nieuwe auto in minder dan zes seconden van 0 naar 100km/u kan accelereren. De nieuwe Model 3 komt beschikbaar is twee varianten waaronder achterwielaandrijving en vierwielaandrijving.

Qua design heeft de nieuwe Model 3 wat weg van de Tesla Model S, ook qua technieken is er veel hetzelfde, waaronder het grote scherm. De nieuwe Tesla beschikt over de rijhulpassistent Autopilot en een aantal andere veiligheidsvoorzieningen.

Toegankelijk

Met een instapprijs van 35.000 dollar is de nieuwe tesla Model 3 een stuk goedkoper in vergelijking met zijn voorgangers. Tesla hoopt met het nieuwe exemplaar een grotere doelgroep te bereiken.

Eind 2017 begint Tesla met productie van Model 3, vanaf deze week is het mogelijk om een pre-order te plaatsen. Na één dag zijn er al ruim 180.000 orders voor de Tesla Model 3. In Nederland moeten we nog wel even wachten tot 2018 voordat de eerste Model 3 exemplaren zullen verschijnen.

Vorig artikelChatdienst Slack haalt 175 miljoen euro op
Volgend artikelConsumentenversie Oculus Rift gebruikt twee OLED schermen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in