WWDC 2016 van Apple: Wat kunnen we verwachten?

WWDC 2016 staat weer op de planning, de conferentie is vooral gericht op de ontwikkelaars. Tijdens het evenement worden er ook een aantal belangrijke aankondigingen gedaan voor iOS, Mac OS X en overige apps. Ook hardware kan regelmatig verschijnen tijdens de WWDC. 

WWDC 2016

Het is te verwachten dat Apple mogelijk met twee nieuwe MacBooks op de markt zal komen. Op het WWDC 2016 krijgen we waarschijnlijk een volledige nieuwe MacBook Pro te zien. Door een nieuwe scharniertechniek wordt de laptop dunner dan ooit, ook is een nieuw uiterlijk te verwachten voor de MacBook Pro. Wellicht ook meer over de nieuwe structuur van de App Store?

iOS 10

WWDC is vooral gericht op de ontwikkelaars, tijdens het evenement zullen we daarom meer informatie meekrijgen over iOS 10.  Ieder jaar toont Apple tijdens WWDC de nieuwste variant van het mobiele OS. Over iOS 10 verschijnen al enkele geruchten.

OS X

Ook OS X staat centraal tijdens het evenement. Er wordt verwacht dat Apple OS X 10.12 zal tonen tijdens het evenement. p dit moment is Fuji de werknaam voor de nieuwe update, de update met naast serie ook een nieuwe foto-app uitbrengen.

Apple Watch

De Apple Watch is inmiddels alweer een tijdje op de markt, Apple zal de nieuwe Apple Watch 2 voor volgend jaar bewaren, maar er zal tijdens het WWDC 2016 wel een geupdate versie verschijnen met voor het grotendeel dezelfde functionaliteiten. Het ontwerp zou 40 procent dunner worden in vergelijking met de huidige Apple Watch van Apple.

We kunnen veel verwachten op gebied van OS, OS X, watchOS en tvOS. De verwachting is dat Apple OS X van een nieuwe naam zal gaan voorzien. Net zoals de voorgaande jaren zal Apple de keynote live uitzenden. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus staan voor september op de planning.

Vorig artikelSamsung gestart met uitrol Galaxy S7 update in Nederland
Volgend artikelVideo animatie: Zo is de Titanic gezonken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in