Windows 10 update KB3156421 zorgt voor traag systeem

Het is nog onduidelijk of alle systemen met Windows 10 last hebben van de nieuwe KB3156421 update. Maar het lijkt erop dat de update kan zorgen voor een traag Windows 10 systeem. 

Update KB3156421

De update KB3156421 brengt op tal van punten verbeteringen, met name op gebied van de veiligheid en betrouwbaarheid. Maar ook zijn er een aantal nadelen, zo is de kans aanwezig dat je pc er erg traag van zal worden.

Op Reddit verscheen een bericht van John Wink van Microsoft. Die is naar eigen zeggen al enkele weken op zoek naar de oorzaak van een merkbare vertraging op het systeem.

Microsoft heeft vooralsnog nog niet laten weten of er echt problemen zijn met de nieuwe update, het is verstandig om de update even niet te installeren. Meer informatie over de mogelijke oorzaak is vooralsnog onduidelijk, het lijkt erop dat het te maken heeft met de spraakassistent Cortana.

 

Vorig artikelMicrosoft stopt met delen van wifi-netwerk in Windows 10
Volgend artikelChinese internetreus Alibaba opent eerste kantoor in Nederland

2 REACTIES

  1. windows probeert deze update bij opstart van de pc ondertussen al een maand te installeren bij mij, vooralsnog zonder succes… Heel hatelijk als je halfuur moet wachten vooraleer je pc is opgestart omdat windows de installatie van de update telkens eerst moet terugdraaien :-/

  2. “het is verstandig om de update even niet te installeren”. Updates voor Windows 10 worden gepushed, je hebt niets te willen hierin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in