Google wint van Oracle in rechtszaak om Java auteursrechten

Goed nieuws voor Google. Een jury in San Francisco heeft Google vrijgesproken van inbreuk op het copyright op Java. De rechtszaak was aangespannen door Oracle. Google zou vooral inbreuk hebben gedaan bij de ontwikkeling van Android. Oracle gaat wel in hoger beroep. 

De jury in San Francisco heeft Google vrijgesproken van inbreuk. Oracle wilde 9 miljard dollar aan schadevergoeding van Google. Voor Google is het een zeer grote overwinning. Google maakte bij de ontwikkeling van Android gebruik van de programmeertaal, daarvoor eist Oracle een forse vergoeding van 9 miljard dollar.

De jury heeft besloten dat Google niet onrechtmatig van Java gebruik maakt, en dus geen schadevergoeding hoeft te betalen aan Google. Niet alleen voor Google is het goed nieuws, ook voor veel andere bedrijven. Wanneer de jury had beslist dat het gebruik onder auteursrecht valt, zouden veel andere bedrijven welke de code gebruiken ook een flinke boete kunnen verwachten. De meeste bedrijven beschikken niet over zo’n sterk team van advocaten in vergelijking met Google. De strijd tussen beide partijen gaat al ruim zes jaar voort.

Vorig artikelVanMoof SmartBike maakt het fietsendieven behoorlijk lastig
Volgend artikelTesla Model S krijgt meer autonome functionaliteiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in