Asus presenteert nieuwe ZenBook 3

Asus heeft vandaag de nieuwe Asus ZenBook 3 laptop aangekondigd. De nieuwe laptop van Asus is aangekondigd tijdens de Computex beurs en wordt neergezet als een MacBook concurrent. 

ZenBook 3

Tijdens de presentatie van de Asus ZenBook 3 is er een directe vergelijking gemaakt met de Macbook van Apple. Asus CEO Jonny Shih heeft laten weten dat het apparaat zal beschikken over een aluminium behuizing. Ook zal de ZenBook 3 lichter worden in vergelijking met de Macbook en Macbook Air. Daarnaast zou de ZenBook 3 ook beschikken over een krachtigere processor, welke tot twee keer sneller is in vergelijking met de processor in een Macbook.

Asus heeft de nieuwe ZenBook 3 vooral gepresenteerd als een MacBook concurrent. De Asus ZenBook 3 is een laptop die slechts 11,9mm dun is en 910 gram weegt. Er is een 12,5-inch scherm aanwezig met een resolutie van 1920×1080 pixels. Onder de motorkap heeft de fabrikant gekozen voor een Intel Core i5 of Intel Core i7 processor uit de zesde generatie. Verder is er maximaal 16GB aan DDR4 werkgeheugen aanwezig en een SSD met een maximale capaciteit van 1TB.

Zenbook-3-laptop

De behuizing van de laptop bestaat voor het grootse deel uit aluminium. Qua aansluitingen zijn er meer te vinden waaronder een koptelefoon-aansluiting en een Type-C-poort.

Beschikbaarheid

De Asus Zenbook 3 laptop zal in twee verschillende varianten beschikbaar komen waaronder een Intel Core i5 en Intel Core i7 variant. De duurste variant zal verkocht worden voor 1999 dollar. Hiermee krijgt de gebruiker een i7 processor en een 1 Tera Byte solid state drive.

De goedkopere variant welke beschikt over een Intel Core i7 processor krijgt een 512GB SSD. Deze variant zal beschikken over een prijskaartje van $1.499,-. Wanneer de ZenBook 3 laptops verkocht zullen worden is vooralsnog onbekend.

Vorig artikelLek in WordPress plug-in Jetpack
Volgend artikelIntel komt met nieuwe 10 cores i7 processor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in