Intel komt met nieuwe 10 cores i7 processor

Intel heeft zijn eerste desktopprocessor op de markt gebracht welke beschikt over tien kernen. De Intel Core i7 6950X Extreme Edition is volgens het bedrijf vooral geschikt voor gamers en videomakers. De nieuwe processor is ook de duurste consumentenprocessor ooit. 

Core_i7

Intel heeft een aantal nieuwe high-end processoren op de markt gebracht welke beschikken over een aantal flinke specificaties. De i7-6950X beschikt over 10 kernen met een turbosnelheid van 3,5Ghz. Het topmodel – de Intel Core i7-6950X kan 20 threads parallel verwerken. Intel verwacht nog te kunnen doorgroeien naar chips met meer dan 10 kernen.

Volgens Intel kan de nieuwe processor tweemaal zo snel 3d-renderen als zijn vierkernige voorganger, de i7 6700K. Vooral voor het monteren van 4K video en het gamen is de chip zeer goed te gebruiken. Ook op gebied van virtualisatie is er veel mogelijk met de snelle 10-cores chip.

Het is niet de eerste tienkernige processor voor desktopcomputers, al langere tijd heeft het bedrijf ook tienkernige processoren voor servers.

De nieuwe Core i7 Extreme Edition kost 1.723 dollar exclusief BTW en is daarmee zeker niet goedkoop. Er zijn ook nog een aantal ‘budget’ versies beschikbaar van de dure chip. Deze beschikken over zes of acht kernen en kosten respectievelijk $1089 en $617.

Vorig artikelAsus presenteert nieuwe ZenBook 3
Volgend artikelHTC introduceert Desire 628 met dual sim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in