Google komt met nieuwe WiFi modus voor Google Maps

Google heeft een nieuwe functionaliteit uitgebracht binnen de Gogle Maps-app. De nieuwe WiFi modus zorgt ervoor dat alleen verkeers- en routeinformatie wordt geladen als het apparaat waar de app op werkt met WiFi is verbonden. 

Google Maps

Dataverbruik besparen met Google Maps

Google heeft de functionaliteit nog niet officieel aangekondigd, wel wordt de functionaliteit nu gefaseerd verspreid bij de gebruikers. Het voordeel van de nieuwe modus is dat gebruikers het dataverbruik nog meer kunnen beperken in combinatie met de offline kaarten.

Sinds enkele maanden is er een offline modus te vinden binnen de applicatie. Met de offline modus is het mogelijk om kaarten volledig te downloaden. Ideaal voor op vakantie, om zo vooraf de volledige kaart te downloaden of een bepaalde route. Ook is het handig wanneer er regelmatig een route wordt gereden, dan kan je de route downloaden, waardoor er geen data meer verbruikt zal worden op de route.

Wanneer de nieuwe WiFi modus is geactiveerd zal de applicatie alleen data bijwerken als er een WiFi verbinding actief is. Wanneer je de functie uitzet wordt er ook data gesynchroniseerd via de 3G/4G verbinding. De nieuwe functionaliteit wordt gefaseerd verspreid, hierdoor kan het even duren voordat de nieuwe functionaliteiten aanwezig zijn. De functie werkt alleen als je beschikt over versie 9.32 of hoger.

Vorig artikel“Nieuwe iPhone is de iPhone 6SE, niet de iPhone 7”
Volgend artikelPrisma app nu ook beschikbaar voor Android

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in