Tips voor een langere laptop accuduur

De accu van een laptop is en blijft een zwak onderdeel. De levensduur van een accu is over het algemeen behoorlijk kort. Wel zijn er een aantal tips welke van toepassing zijn op een langere accuduur. 

home-office-336373_960_720In het begin kunnen laptops van tegenwoordig ruim 5 tot 7 uur gemiddeld mee op een accu zonder de laptop aan te sluiten op het netstroom. Echter verminderd de capaciteit behoorlijk na het gebruik. Er zijn een aantal tips waarmee je de accuduur flink kan verlengen.

Helderheid aanpassen

Bij een laptop gaat de meeste capaciteit naar de processor en het scherm. Wanneer de helderheid hoog wordt ingesteld vereist dit enorm veel energie. In het configuratiescherm van het besturingssysteem is het mogelijk om de helderheid van het beeldscherm te wijzigen, hierdoor kan er veel energie bespaart worden.

WiFi uitschakelen

Tegenwoordig is het lastig om nog zonder WiFi te werken, heb je geen WiFi nodig tijdens het gebruik dan is het verstandig om tijdelijk de WiFi uit te schakelen. Vaak is er op het toetsenbord een knop aanwezig om de connectiviteit zoals WiFi en Bluetooth direct uit te schakelen.

Minder programma’s

Alle programma’s die op de computer draaien, hebben stroom nodig. Gebruik je zware applicaties of staan er op de achtergrond vele apps open dan gaat de accu uiteraard sneller leeg. Het uitschakelen van de programma’s of hulpprogramma’s welke niet worden gebruikt kan hierdoor voor minder verbruik zorgen.

Zo gebruik je een accu op de juiste manier

In de handleiding staat vaak kort beschreven op welke manier de accu gebruikt moet worden. Er zijn een aantal tips waarmee je de accu goed kan gebruiken, hiermee voorkom je capaciteit verlies en een teruglopende accuduur.

De eerste keer opladen is belangrijk. Voordat de laptop wordt gebruikt zorg ervoor dat de accu volledig is opgeladen.

Gebruik je de laptop vaak via het stroomnet? Dan is het aangeraden om de batterij los te koppelen of de laptop allen op te laden wanneer de accu echt leeg is.

 

Vorig artikelShoka Bell: Fietsbel, fietslamp en navigatie
Volgend artikelApple Watch 2 beschikt over grotere accu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in