Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht: Prijs, beschikbaarheid en specificaties

Apple heeft zojuist de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus beschikken over een aantal verbeteringen en verandering. Zo beschikt de smartphone over een nieuwe Apple A10-processor, een M10-coprocessor en een verbeterde camera-sensor. 

iphone-7-smartphoneQua ontwerp lijkt de iPhone 7 veel op zijn voorgangers, vooral onder de motorkap zijn de nieuwe wijzigingen zichtbaar. Apple brengt de afgelopen jaren steeds in september nieuwe iPhones uit. Om het jaar verschijnt er een compleet nieuw design, toch heeft Apple het met de iPhone 7 net wat anders gedaan. Het design heeft voor het grootste deel hetzelfde uiterlijk als bij de iPhone 7. Uiteraard draait de smartphone standaard op iOS 10.

Belangrijkste vernieuwingen

De iPhone 7 beschikt over een aantal belangrijke vernieuwingen, zo is er een Apple A10-processor aanwezig samen met een M10-coprocoessor. De hoeveelheid opslag is aangepast van 16 naar 32GB als instapvariant. Hoeveel RAM de iPhone 7 heeft is vooralsnog onduidelijk. Naar verwachting zal dit 2GB en 3GB zijn.iphone-7-appleOok is er qua opslagcapaciteit een nieuwe variant bijgekomen, het gaat hierbij om het 256GB exemplaar. Qua scherm zijn er geen wijzigingen, nog steeds heeft de iPhone 7 de beschikking over een 4,7-inch scherm en de iPhone 7 Plus een 5,5-inch scherm. Qua kleuren is de iPhone beschikbaar in het goud, roségoud, zilver en mat zwart. Jet Black is de nieuwste kleur.

Aan de achterzijde is een nieuwe camera aanwezig welke beschikt over een optische stabilisatie met een F/1.8 diafragma. De camera bestaat uit zes elementen en beschikt over een 12-megapixel sensor. Apple heeft de iPhone 7 Plus voorzien van een dubbele camera, waarmee je nog betere foto’s kunt maken. De dubbele camera is niet aanwezig op de normale iPhone 7. Aan de voorzijde is er een 7 megapixel camera te vinden.

De iPhone 7 Plus is voorzien van een dubbele camera, met de nieuwe iPhone 7 Plus kunnen nog betere foto’s gemaakt worden. Beide camera’s zijn een 12 megapixel exemplaar. Optisch zoomen is mogelijk tot 2x optisch en via de software 10x.apple-iphone-7Op gebied van de speakers zijn er veel nieuwe verbeteringen. Het is de eerste iPhone welke beschikt over stereo-speakers. Deze speakers zijn onder andere 2x harder.

Earpods

De EarPods werken nu via een Lightning aansluiting. Apple heeft de hoofdtelefoonaansluiting verwijderd. Elke iPhone krijgt de beschikking over een verloopstekker om alsnog een oudere aansluiting te gebruiken op de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus. iphone-7-adapter

Op gebied van wireless heeft Apple de nieuwe AirPods ontwikkeld. Dit zijn volledig wireless oordopjes welke werken via Bluetooth. De nieuwe AirPods werken ook op de Apple watch. De batterijduur is volgens Apple 5 uur. De AirPods worden verkocht voor 159 dollar. iphone-7-airpod

Waterdichtheid

De iPhone beschikt over een IP67 standaard. Hierdoor is de smartphone stof- en waterbestendig. Dit is ook gelijk de reden waarop de hoofdtelefoonaansluiting is verwijderd.

iPhone 7 design

Qua design zijn er een aantal elementen welke zijn gewijzigd. Zo zijn nu de antennestrepen een stuk minder aanwezig en is er geen hoofdtelefoonaansluiting aanwezig aan de onderzijde van het toestel. De iPhone 7 heeft ook een nieuwe homeknop. Deze knop kun je niet meer indrukken, maar geeft trillingen. De nieuwe techniek is te vergelijken met de Force Touch techniek.

Wanneer start de verkoop en pre-order?

Er zijn nu al een aantal datums welke zo goed als zeker zijn, Apple zal op 7 september tijdens een evenement de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus presenteren. De eerste pre-order zal vanaf 9 september plaatsvinden.

Beschikbaarheid

De eerste pre-order zal vanaf 9 september plaatsvinden. Nederland en België zitten ook bij de eerste groep.  De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zullen verkocht worden voor de volgende prijzen. De Jet Black-kleur is alleen verkrijgbaar voor de 128GB en 256GB versie.

iphone-7iPhone 7

  • 32GB –  €769,00
  • 128GB – €879,00
  • 256GB – €989,00

iPhone 7 Plus

  • 32GB –  €909,00
  • 128GB – €1019,00
  • 256GB – €1129,00

Bekijk ons uitgebreide artikel voor meer details over de prijzen van de nieuwe iPhone 7 in vergelijking met aan abonnement.

Vorig artikelApple Watch 2 officieel: Dit moet je weten over de nieuwe smartwatch
Volgend artikeliPhone 7 en iPhone 7 Plus: Wanneer verkrijgbaar en voor welke prijs?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in