PC’s met een dns-botnet vandaag afgesloten van internet

Als gevolg van het virus DNS Changer worden honderdduizenden pc’s maandag van het internet afgesloten. In Nederland zou het om zo’n 1400 computers gaan. NS Changer, afkomstig uit Estland, verandert de DNS-instellingen op besmette computers, waardoor websurfers naar websites worden gestuurd met een schadelijke inhoud.

Het virus zou cybercriminelen in staat stellen creditcardgegevens en wachtwoorden te bemachtigen. De bende achter het virus, die er minstens 14 miljoen dollar mee verdiend heeft, werd vorig jaar opgepakt. Er bleek veel internetverkeer via het netwerk van de cybercriminelen te gaan. De FBI besloot daarom het besmette netwerk te vervangen door een veilig vangnet.

Vangnet
Dat vangnet is nu uit de lucht gehaald. Geïnfecteerde computers hebben daardoor geen internettoegang meer. Begin juni waren er nog meer dan 300.000 computers besmet met het virus. In Nederland ging het toen om 1700 pc’s. Inmiddels zou dat aantal gedaald zijn tot 1400. Er bestaat bovendien een grote kans dat veel van de besmette computers niet meer in gebruik zijn. De afgelopen tijd is op diverse sites zoals Google en Facebook een waarschuwing getoond aan besmette apparaten.

 

Vorig artikelDrie Miljard downloads voor Blackberry App World
Volgend artikelNieuwe Nexus-7 covers van Asus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in