Mobiel telefoon netwerk overbelast door vierdaagse

Het mobiele netwerk in Nijmegen is vrijdagmiddag tijdens de intocht van de Vierdaagse weer overbelast geraakt. Ook op sommige momenten tijdens de Vierdaagsefeesten eerder in de week waren er al problemen met bellen, sms’en of mobiel internet. De mobiele aanbieders KPN, T-mobile en Vodafone plaatsen tijdens de Vierdaagse extra masten in het centrum van Nijmegen met een maximale capaciteit.

Desondanks valt het netwerk steeds vaker uit. Dat komt volgens verschillende aanbieders omdat de stroom tweets en sms’jes nog elk jaar toeneemt. En nu steeds meer mensen over een smartphone beschikken wordt ook voortdurend een beroep gedaan op internetdata.

Gebruik

Volgens KPN wordt er tijdens de Vierdaagseweek twee keer zo vaak gebeld als gewoonlijk in de regio Nijmegen, gaan er drie keer zoveel data over het net en worden viermaal zoveel sms’jes verzonden. Tijdens de intocht op vrijdag ontstaat nog eens een enorme extra piek, omdat iedereen zo snel mogelijk aan elkaar wil laten weten wie de Vierdaagse heeft uitgelopen.

KPN adviseert bezitters van een smartphone om de internetfunctie op hun telefoon uit te schakelen. De kans is groot dat ze dan wel ongestoord kunnen bellen en sms’en. Zaterdag in de vroege ochtend werkt het mobiele verkeer in Nijmegen naar verwachting weer normaal.

 

Vorig artikelAndroid 4.1 definitief naar deel HTC One serie
Volgend artikelMakkelijk je HTC One X rooten en flashen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in