Microsoft stopt officieel met Hotmail

Microsoft heeft vandaag bekend gemaakt dat ze volgend jaar officieel stoppen met de online e-maildienst Hotmail. In plaats daarvan komt het bedrijf met een vernieuwde Facebook-vriendelijke versie van zijn Outlook-mailprogramma. Dinsdag presenteerde het bedrijf het nieuwe Outlook.com, de vernieuwde website is meer gericht op social-media en Windows 8.

‘s-Werelds grootste softwarebedrijf hoopt met de omschakeling het verloren marktaandeel op Google’s snelgroeiende Gmail te keren. Microsoft denkt voordeel te trekken van zijn merk Outlook, dat in het Officepakket al een veelgebruikt mailprogramma in het zakelijk verkeer is.

De nieuwe versie van Outlook krijgt een nieuw uiterlijk, links met sociale media en toepassingen om junkmail tegen te gaan. Gmail is op dit moment de grootste op gebied van de online e-mail dienst. Of de Hotmail dienst na volgend jaar nog te gebruiken is is helaas nog onbekend.

Gebruik jij Hotmail nog? laat het weten in een reactie

Vorig artikelSamsung is momenteel bezig met grote 11,8″ tablet
Volgend artikelNexus 7 tablet is weer beschikbaar in de VS

10 REACTIES

 1. Ik heb begrepen dat je het beste een @outlook.com email adres kan aanmaken. Maar dat daarbij wel geldt dat je snel moet zijn, omdat iemand anders je naam anders in kan pikken.
  Dus als je nu als hotmail hebt: handevries@hotmail.com, moet je zelf handevries@outlook.com aanmaken en je hotmail daar aan koppelen. Maar als een andere han de vries eerder is met het aanmaken van dat account, heb je pech.
  Ik snap alleen niet of je mail dan straks automatisch overgezet wordt naar outlook, of dat je hotmail ineens niet meer zal werken.
  Je kan nu wel een outlook alias maken via je hotmail, maar of dat dan straks je outlook emailadres wordt weet ik niet.

 2. Gisteren heb ik mijn @live.nl mail veranderd naar outlook, had ik nooit moeten doen.

  Ik kan nu niet meer inloggen op m’n @live.nl, kan nog wel mail ontvangen op dit adres.
  Tevens is het niet meer mogelijk om via mijn @live.nl in te loggen op msn, als ik inlog met m’n veranderde email adres is er niemand online..

  Misschien iemand een oplossing hiervoor?

 3. Beste allen, ik hoop (ook) dat de mails gewoon blijven bestaan. Ik heb vorig jaar met veel moeite mijn contacten op de hoogte van mijn nieuwe mail moeten brengen; mijn oude mail was zomaar gehackt en kreeg hem (ondanks heeel veel moeite met aantonen dat ik ECHT de Marian Buitenhuis van die mail (.com) was, niet terug. Ik hoop dus dat ik dit niet weer hoef mee te maken 🙁
  Als we dan facebook moeten gebruiken ofzo ga ik misschien toch maar over op Gmail… 🙁
  Groeten Marian

 4. Beste redactie,

  Mij wordt niet duidelijk of dan ook de hotmail danwel live mailadressen komen te vervallen. Zoals u ziet gebruik ik een live email adres.

  Met vriendelijke groet,

  M.J. van Dam

  • Beste M.J

   Voor ons is het helaas ook nog allemaal duidelijk. Waarschijnlijk gaat de dienst overgezet worden naar Outlouk.com met alle e-mails. Het lijkt ons sterk dat Microsoft alle e-mail zomaar delete.
   Ik ga het even uitzoeken en laat het nog weten in een reactie.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in