Blizzard gehackt veel gegevens op straat

Een van de grootste Gamebedrijven ter wereld Blizzard is gehackt. afgelopen weekeinde hebben diverse mensen e-mailadressen en versleutelde wachtwoorden van gebruikers gehackt.  Het gaat vooral om adressen van Noord-Amerikaanse gamers die onder meer World of Warcraft en Diablo 3 spelen. Dat heeft het Amerikaanse gamebedrijf bekendgemaakt.

De hack-aanval was al langer bekend bij Blizzard maar ze hebben gewacht met het naar buiten brengen van het nieuws. De eerste Prioriteit was het beveiligen van hun netwerk. Blizzard denkt zelf dat de gebruikers niet genoeg informatie hebben verkregen om te kunnen inloggen met de gegevens. Ook is er op dit moment een samenwerking gestart met de politie om zo de hackers te pakken. Het zijn vooral de Amerikaanse Battle.net-servers die slachtoffer zijn geworden; met betrekking tot andere regio’s zijn er enkel e-mailadressen opgevraagd.

Blizzard raadt alle spelers wel aan om het Battle.net wachtwoord te wijzigen, wie speelt op een Amerikaanse server is binnen enkele dagen verplicht om het wachtwoord te veranderen. Volgende maand komt ook de nieuwe en vierde uitbreiding van World of Warcraft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here