Coolermaster CM Storm Trigger toetsenbord review

Inleiding:

Met dank aan Coolermaster presenteren wij onze eigen review van de populaire CM Storm Trigger keyboard. Dit toetsenbord is anders dan normale toetsenborden aangezien dit toetsenbord meer gericht is voor de gamers.  Dit toetsenbord is voorzien van mechanische toetsen en backlight verlichting. De CM Storm trigger is uitgevoerd in grijs en zwart plastic. Ook zijn er vele metalen onderdelen gebruikt hierdoor voelt het toetsenbord ook zeer degelijk aan. Het gewicht is 1260 gram. Verder zijn er ook twee usb poorten aanwezig altijd handig. Meer informatie lees je uiteraard in onderstaande review

Handleiding:

Specificatie’s CM Storm Trigger:

Model Number SGK-6000-GKCC1-UI
Key Switch CHERRY Black
N key rollover 6
Macro key 5
Polling rate 1000 Hz /1 ms
Backlighting all keys
Onboard memory 64KB
Dimensions 475(L)x162(W)x25(H) mm
Weight 1260 g

Verpakking:

Zoals alle producten van Coolermaster is ook dit product weer erg goed verpakt. Het toetsenbord is verpakt IN EEN stijlvolle doos welke is voorzien van een mooi ontworpen voorkant. Ook is er een doorzichtig raampje aanwezig waarin je de keyboard lay-out kan zien. Voor onze test gebruikte we een US-International Keyboard Lay-out met de bekende qwerty layout.

In de doos zijn de volgende onderdelen aanwezig:

 • CM Storm Trigger toetsenbord
 • USB Connectie kabel 1,8 meter
 • Flyer en aansluit instructie
 • Polssteun voor CM Storm Trigger
In onderstaande afbeeldingen zijn enkele afbeeldingen te bekijken van de verpakking en alle onderdelen welke  standaard aanwezig zijn.
Toetsenbord:
Het toetsenbord is geen licht gewicht en is redelijk zwaar. Dit is alleen maar een voordeel het gewicht is 1260 gram.  Het design van de Trigger is erg mooi. Het toetsenbord is uitgevoerd in grijs en zwart plastic onder het plastic is stevig metaal zichtbaar voor de stevigheid. Het is en blijft een game toetsenbord en daarom is er ook een beetje om het uiterlijk gedacht. Het toetsenbord is namelijk geheel voorzien van verlichte toetsen welke in een aantal patronen getoond kan worden. later in de review meer informatie over de verschillende functie’s
Ook zijn er aan de onderkant twee pootjes aanwezig waarmee je het toetsenbord kan verhogen. Deze pootjes zijn van goede stevige kwaliteit
Hieronder zijn enkele foto’s te bekijken van het toetsenbord:
Switches:
Wel belangrijk om te weten is dat het type cherry mx switch afhankelijk is per regio. In de EU zijn dit standaard: black switches.  De MX Black toetsen is een variant met een lineaire indruk. Dit betekend dat er geen duidelijk klik voelbaar is. Andere switches zijn blue switches, brown switches en als laatste red switches. Ons product beschikte over de standaard MX Black.
Extra Polssteun:
Zoals ook de rest van het toetsenbord is de polssteun van zeer goede kwaliteit. De polssteun is gemaakt van hetzelfde materiaal wat ook aanwezig is als rand van het toetsenbord. Aan de onderkant  zijn er 8 rubbere voetjes aanwezig hierdoor is de kans op verschuiven minimaal.
De polssteun is te monteren door een makkelijk systeem. Wel moet je voorzichtig zijn aangezien de pinnetjes er niet heel erg stevig uit zien. De polssteun is erg relaxt en uiteraard ook erg makkelijk door de polssteun hebben je handen meer rust en is het toetsenbord meer een geheel. Zonder polssteun zit je snel tegen rand aan en na enkele uren gaat dit waarschijnlijk irriteren. Wel kan je ervoor kiezen of je de polssteun gebruik of niet. in onderstaande afbeeldingen kan je enkele foto’s bekijken van het toetsenbord in combinatie met de polssteun.
De afmeting van de polssteun is wel redelijk groot namelijk 85 mm vanaf het toetsenbord gemeten. Persoonlijk vind ik dit erg fijn typen maar dit is ieder zijn mening. Ook goed om te weten is dat het toetsenbord redelijk hoog is hierdoor is het erg prettig als er een schuin oplopende verhoging(polssteun) aanwezig is.
Mediaknoppen-Mediakeys:
Tegenwoordig is elk toetsenbord voorzien van enkele mediaknoppen.  Dit is erg makkelijk als je snel een actie wil uitvoeren. Aan de bovenkant van de Trigger zijn enkele knoppen aanwezig. In totaal zijn er 11 knoppen aanwezig welke ook dienen voor de F knoppen.
De eerste 4 knoppen F1 t/m F4 zijn bedoeld voor de led functie.
F1=aan en uit.
F2=minder licht
F3=meer licht
F4=modus schakelen
De volgende 4 knoppen zijn bedoeld voor multimedia functie’s. Hiermee kan je bijvoorbeeld een muziekje op pauze zetten, afspelen, volgende nummer of vorige nummer. Dit is erg makkelijk en werkt erg snel.
F5=Pauze/ play
F6=Stop
F7=Vorige
F8=Volgende
De laatste 3 functie knoppen zijn bedoeld voor het volume. Met deze knoppen kan je uiteraard het volume harder en zachter zetten. Ook kan je het volume volledig dempen.
F9= Volume dempen
F10= Volume zachter
F11= Volume harder

Backlight/ verlichting:

Om het helemaal af te maken is dit toetsenbord voorzien van led verlichting. Elke toets is voorzien van een apart lampje waardoor elke toets een gelijke hoeveel licht heeft. De verlichting ziet er erg mooi en stijlvol uit. En het is ook erg makkelijk als je bijvoorbeeld s’avonds met slecht licht achter de computer zit.
De verlichting heeft ook enkele standen. In totaal zijn er 4 standen aanwezig.
Stand 1: Storm logo, wasd, macro en pijltjes toetsen.
Stand 2: Alle toetsen verlicht.
Stand 3: Alle toetsen breathing mode (Bij deze functie gaan de leds van de laagste naar het hoogste stand)
Stand 4: Alle verlichting uitschakelen
Om deze standen te activeren kan je gebruik maken van de functietoetsen. Voor de verschillende led-functie’s moet je de Windows toets ingedrukt houden en een functie toets (F1 t/m F4) indrukken. Hieronder nogmaals de functieknoppen:
F1=aan en uit.
F2=minder licht
F3=meer licht
F4=modus schakelen
In onderstaande afbeeldingen kan je de verschillende led standen bekijken:
Aansluitingen:
De CM Storm Trigger is voorzien van een aantal leuke optie’s waaronder twee usb-poorten welke aan de achterkant zijn gemonteerd. De USB Poorten kunnen extra goed gevoed worden door een externe universele 5 volt adapter. Door een voeding te gebruiken kan je apparaten aansluiten welke meer stroom verbruiken. Deze adapter wordt helaas niet meegeleverd, ook is deze adapter niet vekrijgbaar bij Coolermaster. Coolermaster laat wel weten dat elke 5 volt adapter compatible is.
Praktijk:
Het aansluiten van het toetsenbord gaat erg makkelijk door middel van een losse micro usbkabel. Deze kabel heeft voldoende lengte. Ook handig is dat de kabel is los te koppelen. Hiermee kan je eventueel een korte of zelfs langere kabel aansluiten. De kabels ziet er erg mooi uit doordat deze gesleeved is.
Nadat het toetsenbord is aangesloten kunnen we het stukje software installeren. Het CM Storm trigger programma is makkelijk te downloaden via de cmstorm website. Momenteel zitten we al op versie 1.2. Het programma is 104MB groot en erg makkelijk te installeren.
CM Storm trigger Software
Standaard is de Windows knop niet ingeschakeld via ia het CM Storm Trigger programma kan je deze functie aanpassen. De cijfers 1 tot en met 5 en de F-toetsen zijn niet aanpasbaar. Wel kan iedere toets geprogrammeerd worden met een macro of speciaal commando, zoals bijvoorbeeld een commando voor het starten van een programma. Het programma ziet er erg mooi uit en is modern vormgegeven. In het programma zijn drie tabbladen aanwezig:
In het eerste tablad kan je alle toetsen uitgebreid aanpassen en elke een aparte functie geven. In het tweede kopje “profiles” kan je de instellingen aanpassen van de profielen. Het toetsenbord heeft namelijk plek voor onbeperkt aantal profielen. Hiermee kan je uiteraard snel switchen tussen diverse instellingen. Het toetsenbord beschikt over 64KB geheugen hierin kan je bijvoorbeeld de instellingen en profielen opslaan op het toetsenbord is plaats voor 5 profielen. Ook kan je de computer gebruiken voor meer instelligen hiermee kan je een onbeperkt aantal profielen aanmaken met verschillende instellingen.
Dit is erg handig je kan bijvoorbeeld een profile Photoshop, Battlefield, Internet maken. Bij elk profiel kan je verschillende instellingen aangeven.
Het laatste kopje is Macro Studio.  Met de macro studio kan je een macro opnemen. Nadat je op de record knop drukt krijg je een drietal keuze’s:
 • 1:1 Deze modus neemt ook de tijd tussen verschillende toetsaanslagen op
 • speed mode: Met deze modus kan je een vertraging tussen de toetsen aangeven
 • God mode: Deze mode neemt alle toetsen zonder vertraging op
Het stukje software is nog behoorlijk ingewikkeld maar als je het eenmaal begrijpt zijn er erg veel mogelijheden, je kan bijvoorbeeld op de milliseconde macro’s aanmeken. En voor de anti-capslock gebruikers de CapsLock is ook te blokkeren. Meer informatie over alle knoppen en software kan je in deze handleiding goed bekijken 

Conclusie:

Coolermaster heeft met dit product een zeer mooi stevig toetsenbord afgeleverd. Het is wel wennen als je vanaf een normaal toetsenbord naar een mechanische toetsenbord gaat, maar als je eenmaal er aan gewend ben wil je niet meer terug. Coolermaster heeft zeker goed nagedacht over een aantal functie’s waaronder de USB aansluitingen. Dit is makkelijk als je bijvoorbeeld een een usb-stick of een muis wil aansluiten. Ook kan je zwaardere apparaten aansluiten als je gebruikt maakt van de externe voeding welke helaas niet is meegeleverd.

Het design is erg mooi en het toetsenbord voelt goed aan. We kunnen nu nog geen oordeel geven over het slijten van de toetsen maar wij gaan er van uit dat de letters er na enkele jaren gewoon op blijven zitten. Om het helemaal af te maken heeft coolermaster alle knoppen verlicht met elke een aparte led dit ziet er erg mooi uit en kan ook uitgeschakeld worden. Dit is erg makkelijk als je veel avonds achter de computer zit met slecht licht.
Ook het comfort is erg hoog dit komt doordat er een goede polssteun is meegeleverd, zonder polssteun raden wij niet aan omdat het toetsenbord redelijk hoog is. De toetsaanslag is erg prettig en maakt als je het niet helemaal indrukt bijna geen lawaai.
Zelf vinden wij het bijbehorende software iets minder aangezien wij deze te uitgebreid vinden en je goed de handleiding door moet lezen voor enkele functie’s. Wel zijn er veel mogelijkheden in de software wat dit toetsenbord tot een echte topper maakt.
Goede punten:
 • Stevig
 • Mooi design
 • Verlichte knoppen
 • stevige toetsaanslag
 • cherry mx switches
 • Macrotoetsen
 • Mediatoetsen
 • Losse USB kabel
 • polssteun
Verbeter punten:
 • macrotoetsen niet voor andere doeleinden te gebruiken
 • Niet alle toetsen zijn te programmeren
 • Software te uitgebreid

Graag ontvangen wij feedback op onze review. Voor meer infomatie over de Cm Storm Trigger verzoeken wij u naar de website van Coolermaster deze is hier te bekijken.

Wij geven dit toetsenbord ruim 4 sterren.

Afbeeldingen:

Vorig artikelSamsung introduceert nieuwe Galaxy Player met 5,8 inch scherm
Volgend artikel“Nexus 7 tablet op 3 september te koop”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in