Website Telegraaf.nl verspreid virus/malware

De website van de telegraaf heeft malware verspreid naar de bezoekers.  Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) waarschuwt donderdag voor een computerworm die zich voordoet als antivirussoftware. Deze informatie is vrijgegeven op de website van het NCSC .

een link op de website telegraaf.nl is op donderdag 6 september kwaadaardige code geplaatst, waardoor de pc’s van bezoekers van deze website worden aangevallen. Het doel van deze aanvallen was om deze pc’s te besmetten met deze kwaadaardige code.

Momenteel is er nog geen oplossing gevonden voor het malware. Gebruikers die het programa Live Security Platinum fake antivirus kunnen geen programma’s meer openen en krijgen een melding om te betalen voor het verwijderen van een aantal virussen. Dit is uiteraard nep. Deze vorm van malware is alleen een gevaar voor Windows computers.

Welke pagina?

Niet de gehele website van De Telegraaf is besmet. Het gaat alleen om de sportnieuwsbrief van de Telegraaf.

Hoe los ik het op?

Er is momenteel nog geen oplossing bekend voor deze aanval, maar we hebben wel de volgende algemene aanbevelingen. We raden je aan om:

  • De veiligheidscheck van de banken uit te voeren als je gebruik maakt van internetbankieren,
  • Ervoor te zorgen dat je virusscanner voorzien is van de laatste updates om de kans zo groot mogelijk te maken dat je virusscanner besmettingen herkent,
  • Gebruik te maken van een firewall en
  • De laatste updates van software op je pc te installeren.

 

Vorig artikelNexus 7 binnen twee weken thuisbezorgd door BCC
Volgend artikelFoto’s van waarschijnlijk nieuwe behuizing iPad mini

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in