Amazon komt met nieuwe Kindle Fire HD Tablet

Amazon heeft vandaag een pers evenement gehouden in Los Angeles. Tijdens dit evenement heeft Amazon een nieuwe Kindle Fire tablet aangekondigd. Het gaat hierbij om de Kindle Fire HD welke is voorzien van een 8,9″ scherm met een resolutie van 1920 x 1200.

De nieuwe tablet is voorzien van een snelle OMAP 4470 dualcore proccesor met 1,5Ghz. welke afkomstig is van Texas Instuments. Deze proccesor is volgens Amazon 50 procent sneller dan de populaire Tegra 3 processor. De tablet heeft 16GB opslagcapaciteit, of er meerdere versie’s komen met meer opslag geheugen is op dit moment nog erg onduidelijk.

De 8,9″ Amazon Kindle Fire HD zal op 20 november lanceren voor een zeer nette prijs van $299. Voor dit bedrag krijg je een WiFi versie met 16GB opslagcapaciteit  en een 8,9″ scherm met een resolutie van 1920 x 1200. Ook komt er nog een kleinere versie op de markt met een 7″ scherm. Deze tablet zal verkocht worden voor een bedrag van $199.

Net als de originele Kindle Fire, zullen deze apparaten in ieder geval aanvankelijk alleen in Amerika beschikbaar zijn. Eventuele Europese beschikbaarheid is nog niets over bekend.

 

 

Vorig artikelSamsung Galaxy SIII wereldwijd 20 miljoen keer verkocht
Volgend artikelAl meer dan duizend Windows 8 apps in Windows Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in