Hevige concurrentie op het gebied van tablets

Windows 8, innovatief en beter dan verwacht.

We hebben er lang opmoeten wachten, maar Windows komt erg sterk terug! Andere grootmachten zoals Google en Apple leken mijlenver voor te liggen, maar daar komt nu dus een einde aan.

Microsoft toont met Windows 8 en Windows Phone 8 aan over een lange termijn visie te beschikken. Zo geven zij beide systemen dezelfde metro-interface, die getypeerd wordt door blokken. Tevens is Windows 8 ontworpen voor tablets, waardoor het systeem ”touch” ondersteund. Zodoende is er de mogelijkheid een tablet tevens een laptop te maken, en andersom. Dit is dan ook wat er tijdens de IFA (elektronicabeurs) erg veel gedemonstreerd is. Dit zou met name voor de niet veeleisende klant een belangrijke reden kunnen zijn voor Windows te kiezen. Enige nadeel is namelijk van een combi pc, dat deze minder rekenkracht en opslagcapaciteit zal hebben dan een traditionele laptop.

Android, wordt écht goed!

We kennen het besturingssysteem Android van Google al een tijdje, en worden er met zijn allen steeds enthousiaster over. Zo is er met de komst van Android 4.0, ook wel Ice Cream Sandwich genaamd, een versie gekomen die zowel compatible is met smartphones als met tablets. Dit is met name handig voor ontwikkelaars, omdat er zodoende één applicatie gemaakt kan worden die op beide goed functioneert. Dit is vervolgens weer handig voor de consument, omdat deze de beschikking krijgt over meer applicaties.

Tevens is recent Android 4.1 uitgebracht, wat onder andere Google Now (spraakbesturing) en een soepeler draaiende interface met zich meebrengt. De Nexus 7 die gemaakt is door Google, in samenwerking met Asus draait deze versie al en doet velen versteld staan. Dit is echter lang niet de enige Android tablet die de moeite waard is. Simpelweg tablets vergelijken is de beste manier om er achter komen welke het best bij je past.

 Apple, blijven zij heersen?

Nagenoeg iedereen kent de iPad, en dit zal ook zo blijven. Apple heeft de tablet als eerst uitgebracht en positioneert zichzelf op deze wijze slim als revolutionair. De iPad is dan ook een fantastisch apparaat, die waarschijnlijk binnenkort in een kleinere versie uit zal komen. Deze zal de iPad Mini gaan heten en de concurrentie aangaan met kleinere tablets als de Nexus 7 en de Amazon Kindle Fire.

 

Vorig artikelLG Optimus G vanaf oktober wereldwijd vekrijgbaar
Volgend artikelHTC One X met Android 4.1 Jelly Bean gespot in video

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in