Arnhem neemt goede voorbereiding op Project X feest van vanavond

Iedereen weet het nog goed wat er op 21 september 2012 gebeurde in Haren. Om het even in het kort te beschrijven eenĀ 15-jarige meisje maakte op 7 september 2012 een uitnodiging aan voor haar verjaardagfeest via de functie ‘evenementen’ op Facebook. Dit evenement was bedoeld voor alle vrienden maar door eenĀ verleendeĀ instelling is het evenement openbaar gegaan en verspreid over Facebook.

Op 19 september 2012 waren er ongeveer 80.000 mensen uitgenodigd, waarvan 8.000 hadden aangegeven te komen. Tussen 19 en 21 september groeide het naar 250.000 genodigden, waarvan 30.000 aangaven te komen. De gemeente haren heeft goede voorbereidingen genomen maar toch is het feest behoorlijk uit de hand gelopen en is er voor minimaal 1.000.000 schade gemaakt.Ā Meer informatie en foto’s van Haren kan je op deze website bekijken.

Meer project X feestjes

Veel jongeren hebben nieuwe evenementen geopend voor project X evenement in Amsterdam, Arnhem, en ga zo maar door. Deze week is het evenement in Arnhem erg populair geworden onder de jongeren, het gaat hierbij om een feest in de Arnhemse wijk Klarendal. Begin deze week was de Facebook pagina ook populair onder jongeren maar is inmiddels verwijderd.

Een nieuwe facebook pagina heeft ruim 2000 aanmeldingen. “Project X Arnhem, voor een leuk dagje in Arnhem. Zelf voor drank zorgen, dit wordt namelijk niet geregeld!!”, zo staat er te lezen. “Wij willen dat het rustig verloopt en dus geen rellen! Wij zijn niet aansprakelijk voor schade of andere ongelukken.”

Arnhem wil geen risico nemen en hebben een Noodbevel afgekondigd voor de geheleĀ gemeente. De politie heeft op dit moment al enkele afzettingen klaarstaan bij belangrijkeĀ uitvalswegĀ enen is daar op dit moment bezig met grote controles. Ook bij het Stadion van Gelredome staat een groot peleton van ME en politie paraat om in te grijpen.

Op onderstaande afbeeldingen zie je de politie welke op dit moment bezig zijn met eenĀ controle.

Het noodbevel geldt sinds vrijdagmiddag 2 uur en blijft tot zaterdagmorgen 8 uur van kracht. Op grond van het noodbevel is de hele gemeente Arnhem verboden gebied voor mensen die van plan zijn de openbare orde te verstoren.Ā In Arnhem worden ook flyers uitgedeeld door de autoriteiten die waarschuwen van de noodverordening, zoĀ twittertĀ RTL-verslaggever Geert Gordijn.

Er is vanavond geen feest.

Om dus nog even het een en ander duidelijk te maken. Er is vanavond geen feest dus kom ook niet naar Arnhem aangezien de stad volledig gesloten zal worden voor feestgangers.

Ook de ME komt al naar Arnhem toe voor extra versterking. Arnhem heeft op dit moment en groot team klaar staan:

 

Vorig artikeliPhone 5 vastgelijmd in Amsterdam [video]
Volgend artikelAndroid Telefoon beveiligen tegen reset-lek met G Data

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in