100.000 euro boete voor versturen van spam

OPTA heeft het bedrijf met de naam: Companeo S.A. een boete opgelegd van €100.000 voor het versturen van spam. Het bedrijf heeft voornamelijk zakelijke klanten ongevraagd diverse mails hebben verstuurd.

Tussen 2009 en 2011 verstuurde het bedrijf Companeo ongeveer 15 miljoen commerciële berichten, voor deze berichten was door de ontvangers geen toestemming gegeven. Het bedrijf stopte hiermee toen het door de OPTA op de vingers werd getikt. Dit is de eerste keer dat de organisatie een boete uitdeelt voor het ondermeer op onzorgvuldige wijze vragen van toestemming.

Via de website Spamklacht zijn bij elkaar al 680 klachten ingediend over de e-mail berichten.Via de site van Companeo konden ondernemers zich namelijk inschrijven voor een nieuwsbrief. Hiervoor moest een vinkje op een formulier worden gezet. Ook moest toestemming worden gegeven voor het versturen van mails van ‘partners van Companeo’. Ook zonder toestemming zijn enkele nieuwsbrieven verstuurd, daarnaast was de uitleg over de partners heel erg onduidelijk.

Het bedrijf heeft een boete van 100.000 euro gekregen, wel kunnen ze nog beroep aantekenen tegen de boete van de OPTA

Bron: Telegraaf

Vorig artikelSpecificaties nieuwe Acer Aspire S7 ultrabooks bekend
Volgend artikelNieuwe onderdelen iPad mini uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in