Foxconn staakt vanwege iPhone 5

Eergisteren zijn ongeveer drie to vierduizend Foxconn medewerkers in China gaan staken. Door de staking zijn verschillende productielijnen van de iPhone 5 gestopt en licht daarom de productie tijdelijk stil. Volgens Chine Labor Watch is een van de belangrijkste redenen voor de staking is dat  er te hoge eisen worden gesteld aan het werk. De mensenrechtenorganisatie China Labor Watch (CLW) meldde vrijdagavond (Nederlandse tijd) dat tussen de 3000 en 4000 medewerkers van een iPhone 5-fabriek aan het staken waren.

Het gaat ook om de krassen op de nieuwe iPhone 5, om dit te voorkomen zijn er extra controle regels aangemaakt zoals: De inkeping van de iPhone 5 mag maximaal nog maar 0,02 mm bedragen, ook zijn er nog andere maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er geen krassen op de behuizing van de nieuwe iPhone 5 komen.

Ook zijn werknemers niet blij met het doorwerken tijdens feestdagen, iets wat waarschijnlijk nodig is vanwege de grote vraag naar de nieuwe telefoon van Apple. Door al deze problemen kregen de werknemers van de afdeling kwaliteitsbewaking ruzie met het management van de fabriek, verschillende mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis, het ging om een flinke ruzie. Ook zijn er een aantal mensen bedreigd.

Het is nog onduidelijk wanneer de productie weer gestart kan worden.

 

Vorig artikelNieuwe 010G firmware update voor Crucial M4 SSD’s
Volgend artikelAanwijzingen nieuwe iPad gevonden is server logs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in