16 jarige jongen achter dreigement cyberaaval op providers en websites

Deze week was er een grote dreiging op de Nederlandse internetproviders en enkele Nederlandse websites. Achter deze dreiging zat een 16-jarige jongen, de jongen heeft zich zelf gemeld bij de politie. De jongen heeft contact opgenomen met een speciaal high tech team van de nationale recherche, hij heeft bekend dat hij de video heeft gemaakt waarin werd gedreigd met een een grootschalige cyberaaval op de Nederlandse providers en enkele website’s waaronder stichting brein. De video is hier te bekijken.

Het is op dit moment nog niet duidelijk waar de jongen woont. Inmiddels zijn er een aantal rechercheurs geweest voor een indringend gesprek. In het gesprek zei de 16 jarige jongen dat het een eenmansactie was en dat de hackersgroep Anonymous hier helemaal niks mee te maken heeft. Hij heeft niet nagedacht over de consequenties van zijn actie en heeft spijt betuigd, aldus het KLPD.

Veel bedreigende bedrijven en instanties hebben extra kosten gemaakt om het netwerk beter te beveiliging en een grote cyberaanval tegen te gaan. Of de jongen de kosten moet gaan vergoeden is op dit moment nog niet duidelijk.

 

 

Vorig artikelYoutube heeft momenteel wereldwijde storing 14 oktober 2012
Volgend artikelPrijzen iPad mini duiken op bij Media Markt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in