Nieuwe versie Flame virus gesignaleerd

Een aantal onderzoekers van het beveiligingsbedrijf Kaspersky hebben een nieuwe versie ontdekt van het beruchte Flame Spionagevirus, het gaat hierbij om een kleinere variant genaamd MiniFlame. Het virus is ontworpen voor doelgerichte cyberspionage-operaties en kan data stelen en de controle van de geïnfecteerde systemen overnemen.

Eerder dit jaar is het beruchte Flame virus ontdekt door Kaspersky, het Flame virus is ontwikkeld in opdracht van  de overheid. Het Flame Virus zou gebruikt worden voor cyberspionage operaties. Vooral in het Midden-Oosten heeft het virus veel slachtoffers gemaakt.

Het miniFlame virus is een kleinere versie van de orginele versie en heeft ook minder systemen geïnfecteerd. Totaal zijn er wereldwijd ongeveer 50 tot 60 systemen geïnfecteerd, de meeste slachtoffers bevinden zich in Libanon. Waarschijnlijk heeft dit miniFlame virus een samenwerking met het Flame virus en kan het het virus waarschijnlijk alleen geïnstalleerd worden als de computer geïnfecteerd is door het Flame virus.

 

Vorig artikelWhatsApp komt binnenkort met anti-spam systeem
Volgend artikelSprong Felix Baumgartner record op YouTube

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in