Foxconn bekend kinderarbeid

Foxconn de fabrikant van een aantal Apple producten waaronder de iPhone en iPad is dit keer betrapt op kinderarbeid. Bij een grote controle van Chine Labor Watch zijn bij Foxconn verschillende jonge werknemers ontdekt. Foxconn geeft zelf toe dat de kinderen ontdekt zijn, de jongste werknemer van de fabriek is veertien jaar. Normaal gesproken is werken in China toegestaan vanaf zestien jaar, Foxconn laat weten in een reactie dat het gaat om stagiairs.

Volgens het bedrijf zijn de stagiairs door hun school gestuurd en werken inmiddels 3 weken in de fabriek. Foxconn laat het volgende weten in een reactie:

 We zijn zelf volledig verantwoordelijkheid voor de overtreding en we hebben de studenten waar het om gaat onze excuses aangeboden

Foxconn is nu al een aantal keer in het nieuws geweest vanwege arbeidsomstandigheden. Ook is er veel onrust geweest toen een journalist undercover ging werken in de Foxconn fabriek. Eerder is het bedrijf al tijden in het nieuws door de vele zelfmoorden om dit te voorkomen heeft Foxconn enkele netten opgehangen waardoor de werknemers niet meer van het dak kunnen springen. Zoals je kan lezen zijn op dit moment de werkomstandigheden heden niet goed bij Foxconn en moet er duidelijk verandering in komen.

Vorig artikelAVG virusmeldingen/rootkits door Daemon tools en Alcohol 120%
Volgend artikelPrijzen Microsoft Surface tablet bekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in