Alarmsysteem NL-Alert in gebruik zonder de populaire smartphones

Vandaag is het nieuwe alarmeringssysteem NL-Alert officieel in gebruik genomen door minister Ivo Opstelten van Justitie. De overheid wil met het nieuwe systeem burgers snel waarschuwen via hun mobiele telefoon. Met een telefoon zijn de burgers sneller op de hoogte. Ook kan de overheid vertellen wat ze moeten doen bij een alert.

Opstelten is blij dat het systeem vanaf vandaag operationeel is. “Communicatie is bij rampenbestrijding ongelooflijk belangrijk”, zegt de minister. Als burgers het gebied bestreden waar iets aan de hand is krijgen ze automatisch een waarschuwing via hun telefoon. NL Alert gebruikt een radiofrequentie, dit werkt ook als het telefoonnetwerk overbelast is.

Op dit moment zijn ongeveer 11 miljoen mobiele telefoons in Nederland geschikt voor de alarmeringen. Dit is de helft van alle mobiele telefoons in Nederland. Bij veel telefoons werkt de nieuwe dienst nog niet bijvoorbeeld op de iPhone en populaire smartphones werkt de nieuwe dienst nog niet. Op dit moment is NL Alert door alle iPhones nog niet ondersteund, ook nieuwe Android toestellen kunnen problemen opleveren.

In een NL-Alert staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Het bericht begint altijd met het woord ‘NL-Alert’.
Een voorbeeld: NL-Alert 22-10-2012 13:05: explosiegevaar LPG-wagen. N651 bij Iependaal. Verlaat direct gebied binnen straal 500 mtr.

Via een speciale instelhulp kan gekeken worden of een mobiele telefoon de NL-Alert ondersteunt. Ook zijn er handleidingen aanwezig om de nieuwe dienst te activeren voor de telefoon

 

Vorig artikelTwitter reset per ongeluk 140 miljoen wachtwoorden
Volgend artikelPrijs Nokia Lumia 920 erg hoog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in