Nederlandse hacker verstuurt 20.000 tweets vanaf twitter accounts

Een Nederlandse hacker heeft ongeveer 20.000 tweets verstuurd vanuit andere twitter accounts. Hij heeft eerder deze maand een website gemaakt waar mensen hun inloggegevens moesten achterlaten.  Vanuit het twitter account van de gebruikers zijn tweets verzonden met de tekst: ‘Hoe slecht gaan mensen met hun twitteraccount om.. groetjes Damiaan Reijnaers’

De website van Damiaan Reijnaers was bedoeld om hen te beloven dat ze te weten zouden komen wie hun beste vriend zou zijn. ‘Log in met je twitteraccount en ons geavanceerd systeem kijkt precies hoeveel jij gemeen hebt met je volgers’.

De website deed dit niet maar werd gebruikt om een tweet te verzenden vanuit het account, de website werd gebruikt als inlogpagina waardoor Damiaan tweets kon verzenden. Omdat de slachtoffers zelf hadden ingelogd, had de website toegang tot hun account. Bij het inlogscherm stond ook letterlijk gemeld dat de website de mogelijkheid kreeg te twitteren namens het slachtoffer. Volgens de Nederlandse hacker hebben 20.000 Nederlanders gebruik gemaakt van de website.

De jonge hacker is al vaker op het nieuws geweest aangezien hij op zeer jonge leeftijd ook een zwakke plek ontdekte in Hyves.

Vorig artikelDell stopt met productie smartphones
Volgend artikelHet volledige iOS 6/ iOS 6.0.1 tethered en untethered jailbreak overzicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in