Chinese fabrikant maakt goede en betaalbare smartphone

Dat Chinezen een hoop maken weten we. Dat ze een hoop goede dingen kunnen maken weten we ook. Maar dat ze zulke goede dingen met zo’n goed prijskaartje afleveren wisten veel mensen nog niet. Daarom breng ik het volgende nieuws even onder de aandacht, wellicht interessant voor mensen die geen honderden euro’s neer willen leggen voor een smartphone.

De Chinese fabrikant JiaYu presenteerde onlangs de G4; een smartphone die draait op Android 4.1 Jelly Bean. De G4 heeft een 4,7 inch LCD Full HD scherm (1280×720 pixels)en heeft 2 GB Ram-geheugen aan boord. De telefoon draait op een Mediatek MT6589, een quadcore processor die geklokt wordt op 1,2 Ghz. Nu denkt u misschien: Dit is nu niet echt bijzonder nieuws, er zijn wel meer toestellen die zulke specificaties hebben. Ja dat klopt, maar wat de G4 zo bijzonder maakt is het prijskaartje. En dan met nadruk op prijskaartje. Want deze telefoon heeft een gemiddelde prijs van 999 Chinese yuan, omgerekend €121,00. Ja echt waar, deze telefoon met goede specificaties kost een kleine 100 euro. In Nederland kunt u voor deze prijs een Samsung Galaxy Gio kopen die qua specificaties stukken minder is.

De G4 wordt in China in 2 uitvoeringen verkocht; de een heeft 1800 mAh-accu aan boord en de ander heeft er een van maar liefst 3000 mAh. Verdere specificaties (RAM, processor, scherm) zijn gelijk. De grotere accu neemt natuurlijk wat meer ruimte in, dus de maten verschillen wat van elkaar.

De 1800 mAh versie: 133 x 65 x 8,2 millimeter. De 3000 mAh versie: 133 x 65 x 10 millimeter. De specificaties en het design zijn gepresenteerd op het eigen forum van JiaYu. De G4 volgt de G3 (Wat een originele namen allemaal) op, die nooit in Nederland te koop is geweest. Of de G4 wel op de Nederlandse markt verschijnt is nog maar de vraag, wij denken van niet.

U kunt de G4 natuurlijk ook importeren vanuit China, voor meer informatie daarover kunt u het beste internet raadplegen. U moet zich dan wel beseffen dat u voor deze prijs geen wereldtoestel koopt. De prijs en de specificaties kunnen wel goed zijn, maar u heeft (waarschijnlijk) geen garantie op het toestel, de bouwkwaliteit en de levensduur zijn ook minder dan een toestel van een groot en betrouwbaar merk. Daarnaast hoeven updates ook niet altijd te komen. Wanneer u de G4 importeert is dit volledig op eigen risico, wij hebben u bij deze gewaarschuwd voor enige teleurstellingen, klachten of andere problemen.

Vorig artikelMobiel bankieren was in 2012 enorm populair
Volgend artikelNieuwe smartphones LG opkomst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in