Pebble smartwatch gaat in massaproductie

De initiatiefnemers achter de razend populaire Pebble smartwatch hebben tijdens de CES bekend gemaakt dat hun horloge in massaproductie gegaan is. Mensen hadden al de mogelijkheid hem te pre-orderen via Kickstarter. Deze mensen ontvangen hun horloge al op 23 januari, aldus initiatiefnemer Eric Migicovsky tijdens een persconferentie tijdens de CES (Consumer Electronics Show).

Het horlogeconcept is gepresenteerd op de website van Kickstarter, een site die crowdfunding mogelijk maakt. Het horloge haalde maar liefst 10 miljoen dollar op en op basis van het concept werden er al 85.000 horloges gepre-orderd: genoeg om de productie te starten.

De Pebble smartwatch is een horloge dat je kunt koppelen aan je smartphone. Dit werkt via Bluetooth. Wanneer je horloge gekoppeld is kun je op het display bijvoorbeeld sms’jes of agenda-reminders bekijken. Daarnaast is het mogelijk je horloge in te zetten om tijdens het sporten zodat hij je statistieken bijhoudt. Natuurlijk kun je er ook gewoon de tijd op bekijken.

Het concept achter een smartwatch is niet nieuw, Sony heeft bijvoorbeeld een soortgelijk product op de markt. Pebble verwacht zo’n twee maanden nodig te hebben om alle pre-orders af te handelen, daarna start de productie voor ”gewone” klanten. Je kunt het horloge aanschaffen via www.getpebble.com voor 150 dollar. De smartwatch werkt samen met iOS en Android, dus wanneer je telefoon draait op een ander besturingssysteem kun je (vooralsnog) geen gebruik maken van de speciale functies.

Vorig artikelSamsung Galaxy S III mini in 4 nieuwe kleuren
Volgend artikelDigiD beveiligingslek weer gedicht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in