Apple in één dag 50 miljard dollar minder waard

Woensdagavond (Nederlandse tijd) onthulde Apple de cijfers van de laatste die maanden van 2012, de zogenoemde kwartaalcijfers. Deze waren niet erg positief en Apple voelde dit vandaag op de beurs. Een aandeel is vandaag 10 procent minder waard dan gisteren, wat resulteert in een verlies van maar liefst 50 miljard dollar.

De winst kwam slechts een fractie hoger uit dan werd verwacht en ook de omzet viel tegen. Het bedrijf verkocht maar liefst 47,8 miljoen iPhones, toch waren dit er 2,2 miljoen minder dan werd verwacht. Ook de vooruitzichten voorspellen niet veel goeds, de vraag naar de iPhone 5 valt enorm tegen en de concurrentie is moordend. Fabrikanten lanceren telkens nieuwe tablets, computers en smartphones en Apple merkte dit. Onlangs heeft Apple de vraag naar schermen voor de iPhone 5 gehalveerd, wat wijst op een totale instorting van de iPhone 5 verkoop. Voor de eerste drie maanden van dit jaar verwacht Apple een veel lagere omzet dan analisten verwachten.

Om 12:15 uur (lokale tijd) stond een Apple aandeel op een waarde van zo’n 460 dollar. Een aandeel is binnen één dag ruim 10 procent minder waard dan bij de sluiting op woensdag. Tien procent klinkt misschien niet erg veel, maar het bedrijf is in een klap 50 miljard dollar minder waard. En daar kun je toch een hoop iPhone 5’s van kopen. (ruim 71,4 miljoen stuks) Apple is op het moment 432 miljard dollar waard, eind september vorig jaar was dat zo’n 658 miljard dollar. Een Apple aandeel stond toen op een hoogtepunt van 700 dollar.

Vorig artikelVodafone waarschuwt voor Vodafone nepmails
Volgend artikelNokia stopt met Symbian; einde van een tijdperk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in