Apple ontdekt tientallen gevallen van kinderarbeid bij leverancier

Apple heeft vorig jaar 393 interne onderzoeken uitgevoerd bij haar toeleveranciers en kwam tot schokkende conclusies. Zo waren bij 158 faciliteiten de procedures niet in orde of deed de betreffende leverancier niet goed genoeg onderzoek naar haar eigen toeleveranciers. Daarnaast bleek dat bij een toeleverancier van Apple 74 kinderen jonger dan 16 jaar werkten. Een Chinese tussenpersoon regelde vervalste papieren, zodat de kinderen ongestoord aan het werk werden gezet.

In totaal onderzocht Apple vorig jaar 393 toeleveranciers, met in totaal 1,5 miljoen werknemers in 14 landen. Een forse stijging, in 2011 werden er slechts 229 onderzoeken uitgevoerd. Behalve de arbeidsomstandigheden wordt er ook gekeken naar hoe er om wordt gegaan met het milieu.

Deze gegevens komen uit het jaarlijkse Supplier Responsibility Report van Apple, dat vrijdag gepubliceerd werd. Apple doet onderzoek sinds 2007, maar sinds 2010 is dit verbeterd en is de controle strenger geworden. Dit omdat bekend was geworden dat de arbeidsomstandigheden bij Foxconn, een grote toeleverancier van Apple die onder meer iPhones en iPad assembleert, erg slecht waren. De lonen waren erg laag en de werkdruk was te hoog. Dit leidde tot zelfmoord onder tientallen medewerkers. Inmiddels is dit verleden tijd, er zijn verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn onder meer de arbeidsomstandigheden verbeterd, is de werkdruk lager geworden en zijn de lonen verhoogd.

Vorig artikelApple 60 miljard dollar minder waard door kwartaalcijfers
Volgend artikelHTC komt met nieuwe Desire U budget smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in