Twitter gehackt; 250.000 gebruikers mogelijk slachtoffer

Hackers hebben toegang gehad tot vertrouwde persoonsgegevens van maar liefst 250.000 gebruikers. Het bedrijf laat weten dat  een “zeer klein percentage” van de gebruikers “mogelijk slachtoffer” is geworden van de aanval. Twitter raadt iedereen aan om te controleren of zijn of haar wachtwoord veilig is en om in het algemeen veilige wachtwoorden (ten minste 10 karakters lang, wisselend van kleine en hoofdletters en cijfers) te gebruiken.

Twitter heeft bij alle mogelijk getroffen accounts de wachtwoorden opnieuw ingesteld en alle sessies beëindigd. Momenteel is het bedrijf bezig met e-mails aan het sturen om gebruikers op de hoogte te stellen. Twitter raadt de gebruikers aan om Java op hun computer uit te schakelen. Of Java in verband staat met de aanval is niet bekend.

De hackers hadden toegang tot vele, vertrouwde gegevens. Het gaat om gebruikersnamen, e-mailadressen, sessietokens en versleutelde en salted wachtwoorden. Hier een verklaring van Twitter: “Deze aanval was niet het werk van amateurs en we geloven niet dat het om een geĂ¯soleerd incident gaat. De aanvallers waren extreem geavanceerd en we geloven dat andere bedrijven en organisaties op een gelijke manier zijn aangevallen. Hierdoor vinden we het belangrijk om deze aanval openbaar te maken, terwijl we nog informatie verzamelen en de overheid helpen om de verantwoordelijken te vinden en te veroordelen, zodat het internet voor alle gebruikers veiliger wordt.”

Voor de mensen die erg geschrokken zijn; de kans dat je account getroffen is door de hack is minimaal. Er zijn 200 miljoen actieve Twitter gebruikers, de kans dat je account getroffen is door deze aanval is 0,0125 procent. Maar toch, het is mogelijk. Daarom raden wij iedereen aan zijn of haar mail goed in de gaten te houden en bij verdachte dingen je wachtwoord te wijzigen. Houd ook Twitter goed in de gaten.

Twitter is in het verleden al vaker getroffen door hacks; afgelopen jaar zijn zo’n 55.000 accounts overgenomen door hackers.

Vorig artikelAfbeeldingen en informatie over de Vertu Ti gelekt
Volgend artikelXbox 720 zou direct na Playstation 4 onthuld worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in