‘Xbox 720 & Playstation 4 zullen geen oude games kunnen afspelen’

Tijdens de Goldman Sachs Technology and Internet Conference in San Francisco sprak EA’s cfo Blake Jorgensen over de nieuwe generatie consoles; denk aan de Xbox 720 en de Playstation 4. Volgens Jorgensen zullen deze consoles niet ‘backwards compatible’ zijn, wat zou betekenen dat ze geen oudere games kunnen afspelen. De EA topman verwacht dan ook tegenvallende verkoopcijfers voor bekende sportgames zoals FIFA op die consoles.

Of bedoelt hij alleen dat je niet online tegen elkaar kunt gamen?

Het is echter niet zeker of Jorgensen daar ook daadwerkelijk op doelt; het zou ook zo kunnen zijn dat hij bedoelt dat je met een Playstation 4 niet online kunt spelen tegen iemand op een Playstation 3. Dit zou natuurlijk veel minder erg zijn, je kunt dan je oude PS3 spellen nog gewoon gebruiken in je Playstation 4. De feature online spelen tegen iemand op een andere spelcomputer heeft nooit bestaan, tussen welke consoles of generaties dan ook. Iemand op een Playstation 3 kan bijvoorbeeld niet online spelen tegen iemand op een Xbox 360, maar ook niet tegen iemand op een Playstation 2.

Jorgensen commentaar

Hieronder luidt het commentaar van Jorgensen tegenover Gamasutra. “Het is belangrijk om te onthouden dat de next-gen-consoles waarschijnlijk niet backwards compatible zullen zijn. Als je een multiplayer-spel speelt, kun je waarschijnlijk niet spelen tegen iemand die op een console van een andere generatie speelt. Als je FIFA speelt, zul je dat spel willen spelen op de console waarop ook je vrienden spelen. Dus als die allemaal een next-gen-console kopen en daarop gaan spelen, doe je dat waarschijnlijk ook. Als ze nog even op de oude generatie blijven, blijft een aankoop waarschijnlijk uit tot na het lopende voetbalseizoen”.

Releases voor nieuwe consoles in de herfst van 2014?

Daarmee bedoelt hij dat nieuwe EA-sportspellen aanvankelijk niet erg populair zullen zijn op de nieuwe generatie consoles. Games zullen niet allemaal wachten op de release van de spelconsole maar het spel alvast kopen voor hun huidige console zoals de Playstation 3. Dit kan voor EA een reden zijn om te wachten met een echte Playstation 4 en Xbox 720 release tot de herfst van 2014. Hier vertelde Jorgensen tijdens de conferentie echter niets meer over, dus niet is nog zeker.

Reageer!

Wat vinden jullie na het artikel gelezen te hebben? Zelf hoop ik (natuurlijk) dat de Playstation 4 en de Xbox 720 de huidige spellen kunnen afspelen, anders zou ik weer voor een fortuin aan nieuwe spellen moeten kopen. Dit ben ik niet van plan, dan ben ik een hoop geld kwijt aan nieuwe spellen terwijl mijn oude liggen te verstoffen in m’n kast. Of ik zou ze op Marktplaats kunnen zetten, maar ja als iedereen dat doet omdat ze allemaal een nieuwe console willen raak ik mijn spellen aan de straatstenen niet kwijt. Voor mij zou het in ieder geval niet motiverend zijn als de nieuwe consoles alleen ”nieuwe” spellen zouden kunnen lezen.

En hoe zit dat met jullie? Zouden jullie een Xbox 720 of een Playstation 4 kopen, ook als hij geen oude spellen kan aflezen? Of vinden jullie het wel prima en blijven jullie liever bij de huidige consoles? Want zeg nou zelf; Een Playstation 4 is natuurlijk te gek, maar als je huidige 3 nog werkt; waarom dan meteen een nieuwe kopen?

 

Vorig artikelAndroid 4.2.2 voor Nexus 7, Galaxy Nexus en Nexus 10 beschikbaar
Volgend artikelApple verlaagt prijzen van MacBook Pro- en Air modellen tot wel 17%

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in