Sony presenteert nieuwe PlayStation 4

Sony heeft woensdagavond officieel de nieuwe Playstation 4 aangekondigd, de afgelopen maanden en zelfs jaren zijn er veel geruchten geweest over de nieuwe generatie Playstation maar vandaag is het dan eindelijk zover, de nieuwe playstation 4 is er.

De Playstation 4 krijgt een x86-soc en 8GB gddr5 ram. De ontwikkelde soc is speciaal ontwikkeld voor de console en heet acht cores op bases van de x86-architectuur. Ook heeft Sony een nieuwe controller aangekondigd, eerder deze week zijn er al diverse afbeeldingen op internet verschenen met een ingebouwde touchscreen. Sony heeft inderdaad de nieuwe controller aangekondigd welke is voorzien van een touchscreen aan de voorkant waarmee je enkele functies kan bedienen.

Sony maakt ook gebruik van de Gaikai streamingstechnologie, waarmee je de oudere games via de stream kan afspelen. Of het met nieuwe games zal werken is nog onduidelijk. De PlayStation 4 moet rond de feestdagen in de winkels liggen, aldus Sony. Over de exacte datum en de verkoopprijs van het apparaat liet het bedrijf nog niets los.

 

Vorig artikelLive Stream PlayStation event 2013/ Playstation 4
Volgend artikelApple OS X draait ook op de Surface Pro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in