‘Nieuwe Xbox wordt in april gepresenteerd’

Volgens diverse geruchten zal Microsoft de nieuwe Xbox niet tijdens de E3 in juni presenteren, maar al in april. Dit omdat Sony afgelopen week de Playstation 4 onthulde.

Het was zeer waarschijnlijk dat Microsoft de nieuwe Xbox tijdens de E3, een grote game- en consolebeurs, in juni zou presenteren. Volgens de bronnen zou het bedrijf echter zenuwachtig worden en de console eerder willen showen aan de wereld.

Microsoft zou nu zelf een evenement organiseren zodat alle aandacht op de opvolger van de Xbox 360 gevestigd is. Op de E3 is dit namelijk niet het geval, hier zijn vele bedrijven die onder andere games en consoles presenteren. Een eigen evenement zou voor Microsoft dus voordelig uit pakken. Het lijkt erop dat het bedrijf hier ook al serieus mee bezig is, een eigen domeinnaam is al geregistreerd. Het gaat hier om de naam XboxEvent.com, geregistreerd door een partner van Microsoft, namelijk Ustechs. Deze website zou mogelijk kunnen dienen als informatie en/of service punt. Daarnaast gaat het waarschijnlijk gebruikt worden voor de Xbox promotie.

Wanneer de nieuwe Xbox echt gepresenteerd wordt is nog onduidelijk, hopelijk wordt dat snel duidelijk zodat we de dagen kunnen afstrepen. Een naam voor de nieuwe console is nog niet bekend, misschien wordt het Xbox 720 (verdubbeling van de huidige 360), maar misschien verzint Microsoft wel een hele nieuwe naam. Specificaties en een adviesprijs zijn nog niet duidelijk, er zijn wel wat gegevens bekend maar of die kloppen weten we niet. Wanneer de console in de winkels moet liggen weten we nog niet, al is het aannemelijk dat het voor de feestdagen is.

De grote concurrent van de nieuwe Xbox, de Playstation 4, moet nog voor december (dus voor de feestdagen) in de schappen liggen. Wanneer de PS4 daadwerkelijk gelanceerd wordt is nog niet duidelijk, tijdens de persconferentie vorige week zagen we geen PS4 voorbij komen, er werd alleen een controller geshowd.

Vorig artikelSamsung Galaxy note 8.0 officieel
Volgend artikelAcer Iconia B1 16GB; 7” tablet voor 139 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in