Ubuntu Touch komt o.a. naar Samsung, Sony, HTC, Asus en LG

De ontwikkelaars van Ubuntu Touch hebben het mobiele besturingssysteem al twintig types smartphones en tablets gebracht. Tijdens de release was de Developer Preview slechts voor vier apparaten beschikbaar, maar daar is dus verandering in gekomen.

Ondersteuning voor veel verschillende apparaten

Het op Linux gebaseerde mobiele besturingssysteem ondersteunt de onder andere volgende apparaten: De HTC One-serie, de Asus Transformer-serie, de Samsung Galaxy Note- en S-series, de Motorola Xoom, de LG Optimus 4X HD. Ook een aantal Sony Xperia-toestellen ontbreken niet in deze lijst. Binnenkort kunnen we ook de Nexus S en de Nexus One aan dit rijtje toevoegen, de ontwikkelaars werken momenteel aan ondersteuning voor deze twee toestellen. De software werkte al op een aantal Nexus-toestellen; namelijk de de Nexus 4, 7, 10 en de Galaxy Nexus.

Ubuntu: ‘Gebruik software niet aan te raden, er zijn nog teveel bugs aanwezig’

Al met al dus een rijtje prima smartphones. De handleiding van Ubuntu Touch zegt het volgende: “We willen Ubuntu Touch naar alle soorten apparaten porten. Als je enige ervaring hebt met het porten van code naar Android-toestellen of een algemene kennis hebt met betrekking tot porten, de kernel of ander belangrijk onderdeel van de distributie, dan is dit mogelijk interessant voor je.”

Ubuntu waarschuwt echter dat de software nog niet geoptimaliseerd is. Er zouden nog vele bugs inzitten en het bedrijf kan de stabiliteit van het apparaat niet garanderen. Er zouden onder meer problemen zijn met 3G- en 4G-netwerken. Daarnaast moeten vooral Nexus 4 gebruikers goed oppassen; het is mogelijk dat het toestel onbruikbaar wordt als de batterij volledig leeg raakt. Oei, dan wachten we nog maar even tot de definitieve versie van Ubuntu Touch.

 

Bron: TabletsMagazine

 

Vorig artikelAldi Wolfgang AT-AS40SE budget smartphone voor 119 euro
Volgend artikelTwitter brengt update uit voor Windows Phone 8

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in