LG Nexus 4 vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland

In onder andere Amerika is de LG Nexus 4 al sinds november te krijgen, maar een officiële release voor Nederland en België stond niet in de planning. Tot vandaag, want LG heeft laten weten dat het toestel per direct verkrijgbaar is in Nederland en België. De adviesprijs bedraagt 469 euro en dat is inclusief een bumper-case.

Nederlandse retailers; 469 euro inclusief case

Bij onder andere Mediamarkt en Saturn is de Nexus 4 verkrijgbaar vanaf 469 euro. Verwacht wordt dat de prijs binnen enkele weken wat zal dalen omdat het hier om een adviesprijs gaat. In Nederland en België zal alleen de 16GB-versie over de toonbank gaan en je krijgt er een officiële bumper-case ter waarde van 29 euro gratis bij.

Duitsland; tientallen euro’s goedkoper

In bijvoorbeeld Duitsland is de Nexus 4 met 16GB intern geheugen verkrijgbaar vanaf 349, een flink prijsverschil ten opzichte van Nederland en België dus. Veel Nederlanders die een Nexus 4 wilden bemachtigen reden naar Duitsland, wat nu in principe niet meer nodig is. Maar dat prijsverschil van 120 euro, min de bumper-case wordt dat 91 euro, is voor diverse mensen nog wel de moeite waard om hem toch bij onze Oosterburen aan te schaffen. Zeker als je vlak bij de Duitse grens woont.

Officiële verklaring van LG

LG liet in een verklaring aan Tweakers vanmiddag weten: “Wij zijn enorm blij dat het gelukt is om de Nexus 4 alsnog voor Nederlandse en Belgische Android-fans beschikbaar te maken gezien wij veel vragen van consumenten en veel lof van experts hebben ontvangen.”

Wat de Nexus-divisie naast de prijs zo bijzonder maakt

De LG Nexus 4 is voortgekomen uit een samenwerking tussen LG en Google. LG maakt de hardware, denk aan de processor en het scherm, en Google levert de software, voor Nexus-toestellen is dat een stock-Android versie. Veel mensen vinden dat fabrikanten een te dikke skin over Android heenleggen, denk aan HTC met Sense en Samsung met TouchWiz. Daar staan veel onnodige applicaties etc. op en op een Nexus-apparaat staan alleen standaard dingen die Google meelevert. Dit heeft als voordeel dat de Nexus-serie als eerste updates ontvangt.

Wat specificaties

De LG Nexus 4 heeft onder andere een 4,7” HD-scherm, 2GB werkgeheugen, 8 of 16GB intern geheugen wat niet uitgebreid kan worden, een 1,5Ghz quadcore processor, een 8MP camera aan de achterzijde en de nieuwste Android-versie; op het moment 4.2.2.

Reageer!

Als je een LG Nexus 4 zou willen kopen, waar zou je dat dan doen? Het toestel uit Duitsland halen vanwege het prijsverschil van bijna honderd euro, of toch voor zekerheid gaan en de telefoon bij bijvoorbeeld Mediamarkt kopen, ook al betaal je iets meer. Ik hoor het graag van je, hieronder kun je een reactie achterlaten.

Nexus-4

Vorig artikelNokia Lumia 520 vanaf mei verkrijgbaar in Nederland
Volgend artikelAldi Wolfgang smartphone AT-AS43D3 vanaf 27 april te koop

2 REACTIES

  1. Als ik in de verleiding zou komen een Nexus te kopen dan wel in de winkel die het dichtst bij huis is, mocht er iets mis gaan…. wil ik niet helemaal naar Duitsland rijden 😉

    • Inderdaad, uit Gent (B) helemaal naar Aken gereden, Nexus 4 gekocht, Thuis aangekomen probleem met 3Gconnectie vastgesteld, Week uitgezocht om tot de constattatie te komen dat het waarschijnlijk om een hardware probleem ging, Terug Naar Aken, Je moet niet denken dat je een nieuw toestel krijgt, Nee, toestel wordt opgestuurd naar LG, Na drie weken krijg je een “voucher”… Zegt wel iets over klantenservice van MediaMarkt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in