‘Specificaties nieuwe Nexus 7 gelekt’

Volgende week vindt het Google I/O-event plaats, hier gaat Google waarschijnlijk een nieuwe Androidversie en nieuwe apparaten introduceren. Dachten we eerst met z’n allen aan Android 5.0 Key Lime Pie, de geruchten wijzen steeds duidelijker naar Android 4.3 Jelly Bean. Ook over nieuwe (Nexus/Motorola)-apparaten doen vele geruchten de ronde, vandaag zegt Ming-Chi Kuo dat hij de specificaties van de nieuwe Nexus 7 in handen heeft. Lees je mee?

Specificaties; om van te watertanden

Ming is analist bij KGI Securities en volgens zijn bronnen wordt de nieuwe Nexus 7 een waar prachtmodel.

  •  7” LTPS scherm (1920×1200 (pixels)
  •  Qualcomm Snapdragon S4 Pro quadcore-processor (APQ8064)
  •  5MP camera aan de achterzijde
  •  HD-webcam
  •  Bluetooth en NFC
  •  4000mAh batterij met ondersteuning voor Qi draadloos opladen
  •  Android 4.3 Jelly Bean

Veranderingen

Of de specificaties kloppen is onduidelijk, dat zullen we volgende week te weten komen. Het nieuwe model is wel veranderd ten opzichte van de huidige Nexus 7, zo is de schermresolutie erg opgekrikt en heeft Nvidia het veld moeten ruimen voor Qualcomm. Ook vinden we een camera aan de achterzijde en tevens nieuw is de ondersteuning voor draadloos opladen. Daarnaast draait de nieuwe Nexus 7 natuurlijk op een nieuwe Androidversie. Volgens Ming wordt de behuizing nog steeds van plastic gemaakt, al zou de bezel (de rand rondom het scherm) slanker worden. De tablet wordt opnieuw door ASUS geproduceerd.

Prijs; hoeveel voor wat?

Ten slotte heeft Ming nog nieuws over de prijs van de tablet. Als we hem mogen geloven gaat de nieuwe Nexus 7 voor 199 dollar de toonbank over, voor Europa zal dit rond de 199 euro zijn. Over intern opslaggeheugen heeft Ming niets gezegd, we weten daarom niet of de tablet over een Micro-SD slot beschikt en welke versie je voor 199 dollar krijgt. Is dat een 8, 16, 32 of misschien zelfs 64GB model? Woensdag zullen we meer weten, dan start het I/O-event.

Nexus-7-tablet

Bron: TabletsMagazine

Vorig artikelApp-actie: Asphalt 7 één dag gratis te downloaden in App-store
Volgend artikelSamsung Galaxy Tab 7.7 ontvangt Android 4.1-update

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in