Startknop toevoegen in Windows 8

Sinds de lancering van Windows 8 is de start knop niet meer aanwezig bij Windows 8, een zeer gewaagde stap van Microsoft. De start knop was sinds Windows 95 aanwezig waardoor we er erg aan gewend geraakt zijn, na een lange periode van de startknop opeens de startknop verwijderen is een zeer gewaagde stap van Microsoft. Kun je echt niet zonder het menu Start? Dan zijn er manieren om het terug te halen.

Momenteel is er nog een soort van menu start aanwezig bij Windows 8. Het lijkt in niets op het oorspronkelijke menu Start, maar het geeft je wel snel toegang tot mappen, bestanden en programma’s. Je kan het venster open door de combinatie van Windows toets plus de toets X. Dan verschijnt er linksonder in het scherm een klein menu met een aantal optie’s.

 fahz4x2b5dg2jrq7

Startmenu toch terug krijgen?

Het is mogelijk om via software de startknop toch terug te krijgen, dit kan bijvoorbeeld via het programma Startmenu X welke je volledig gratis kan downloaden via de website www.startmenux.com. Dit programma zorgt ervoor dat de start knop inclusief menu start terug komt in Windows 8. Zodra je het programma hebt geïnstalleerd en gestart, verschijnt er direct een knop Start linksonder in beeld. Wanneer je hierop klikt opent het menu Start. Wel in een andere vorm dan we gewend zijn.
Ook is het mogelijk om de start knop aan te passen doormiddel van een eigen logo.
 windows-8-start-menu-replacement-metro-start-screen-640x353
Vorig artikelPlants vs Zombies 2 vanaf 18 juli gratis voor iOS
Volgend artikelSony presenteert nieuwe Xperia M smartphone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in