Nederlandse zeilboot sloopt internetverbinding naar Spaans eiland

Een Nederlandse miljonair met een groot zeiljacht heeft het netwerk van het spaanse eiland Formentera plat gelegd. Het zeilschip met een bemanning van 7 mensen heeft waarschijnlijk het anker uitgeworpen waarmee tijdens het ophalen de gehele internet kabelverbinding is verwoest. De autoriteiten zijn geschokt. Internet is er al ruim 3 dagen niet op Formentera, een eiland ten zuiden van Ibiza, net nu het vakantieseizoen begint. Volgens El Mundo heerst er „chaos op Formentera” als gevolg van de kabelbreuk.

Waarschijnlijk heeft het Nederlandse schip gevaren in een verboden zone. Ook op de zeekaart is aangeven dat er op die plek een kabel verbinding aanwezig is. De eilandraad bezint zich op schadeclaims tegen de eigenaars van de boot of tegen het betrokken telecommunicatiebedrijf Telefónica. Het telecom bedrijf moet namelijk ook maatregelen nemen om te voorkomen dat dit nog een keer kan gebeuren, het aanleg van een tweede connectie kan in deze gevallen erg handig zijn.

Waarschijnlijk komt het schip welke de kabel verbinding kan herstellen pas op vrijdag of zaterdag, tot die tijd is er geen interneverbinding aanwezig op het eiland. Het telecom bedrijf is momenteel wel bezig met enkele radioverbindingen waardoor het eiland weer internet kan krijgen.

dwinger

Vorig artikeliOS 7 gespot op iPad in video
Volgend artikelTip: Backup je WhatsApp berichten in Gmail

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in