Zo maak je een Blog Post voor WordPress met Microsoft Word 2013

Microsoft heeft in Word 2013 de mogelijkheid toegevoegd waarmee je via Word 2013 een blogbericht kan publiceren op diverse platforms waaronder voor WordPress. Als je het programma Word opstart zie je diverse template’s waaronder de template; Blog Post. Met deze template is het mogelijk om direct vanaf Word 2013 berichten te publiceren op een blog.

Word-Blog-Post

Nadat de juiste template is geselecteerd gaan we de verbinding opstarten tussen Word en WordPress. Microsoft Office 2013 heeft ondersteuning voor diverse blog platformen waaronder Blogger, Sharepoint, WordPress en Telligent. De volgende stap is het opgeven van de juiste blog informatie. Voor WordPress gebruiken we in ons geval de volgende gegevens:

011613_2032_Word2013asb1

Blog URL: http://www.technieuws.com/
User name: Gebruikersnaam van WordPress
Password: Wachtwoord van WordPress

Wordpress-Blog-Inlog

Als de verbinding tussen Word en WordPress is voltooid is het mogelijk om berichten te publiceren, vanuit Word heb je de mogelijkheid om berichten als concept op te slaan, ook kan je de berichten direct op de website zetten. In Word heb je de mogelijkheid om het bericht te publiceren in een bepaalde categorie. Helaas zijn er nog niet voldoende optie’s om Word als compleet blog platform te gebruiken. Word is prima voor het bewerken en schrijven van berichten, maar helaas is het niet mogelijk om diverse optie’s in te vullen zoals SEO gegevens, Permalinks en tabellen.

Vorig artikelChrome Metro interface deactiveren in Windows 8
Volgend artikelWhatsapp Tip: Media bestanden niet automatisch in mediabibliotheek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in