‘Vind Mijn Android’ app nu beschikbaar

Android gebruikers kunnen vanaf vandaag hun toestel via de GPS locatie terug vinden, in geval van verlies of diefstal. Google heeft vandaag een “vind mijn Android” app uitgebracht waarmee het mogelijk is om op afstand een Android device te wissen, zodat alle data verwijderd wordt. Vanaf vandaag (woensdag) is de dienst voor iedereen beschikbaar welke is voorzien van een Android device.

android-device-manager

Met het programma heb je de mogelijkheid om een geluid af te spelen, dit is erg makkelijk als je de telefoon niet meer kan vinden, deze functie werkt ook als de telefoon op stil staat. Het programma is voorzien van een Google map, met daarom de laatste locatie waar de telefoon zich bevind. Hierdoor is het mogelijk om bij diefstal of verlies de locatie van de telefoon te volgen. Ook kan je bij diefstal de gegevens van de smartphone wissen. Hierdoor kunnen gevoelige gegevens en belangrijke bestanden minder snel in de verkeerde handen vallen.

De dienst is vanaf woensdag voor Android-apparaten met Android 2.2 of hoger beschikbaar. Gebruikers hoeven ook geen App te downloaden aangezien de functie onderdeel is van Google Play Services.

Vorig artikelOS X Mavericks Developer Preview 5 vrijgegeven
Volgend artikelLG G2 krijgt waarschijnlijk geen stock android versie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in