Tip: Windows 8 op Macbook Pro, Macbook Air

Naast Mac OSX op een Macbook is het mogelijk om Windows 8 te installeren op de MacBook, doormiddel van de laatste Mac OSX update is het mogelijk om doormiddel van boot camp Windows 8 te installeren op de Mac. Je kunt nu dus Windows 8 op je Mac installeren. Uiteraard is elk ander Windows operating system ook geschikt voor bootcamp. Windows op een Mac is vaak erg handig als je de laptop ook zakelijk gebruikt.

Een aantal maanden geleden is gebleken dat een Macbook Pro de beste laptop is voor Windows 8, uit een onderzoek van Soluto met ruim 150.000 laptops is bekend gemaakt dat Windows 8 op een MacBook weinig crashes veroorzaakt in tegenstelling tot een pc systeem. De resultaten toonden aan dat een 13 inch MacBook Pro met Windows de meest betrouwbare keuze is als het gaat om het vermijden van deze problemen. De problemen zijn vaak afkomstig via de vele extra software programma’s welke standaard meegeleverd worden door fabrikanten.

Via Boot Camp creëer je een hele Windows-partitie op jouw Mac, met VirtualBox is het mogelijk om OS X binnen Mac OSX te draaien zodat je snel kan switchen tussen Mac en Windows. Via onderstaande video zie je de installatie van Windows 8 op de Mac.

Vorig artikelHi stopt met toestellease abonnement
Volgend artikeliPhone 5C ondergaat krastest in video

1 REACTIE

  1. “Een aantal maanden geleden is gebleken dat een Macbook Pro de beste laptop is voor Windows 8, uit een onderzoek van Soluto met ruim 150.000 laptops is bekend gemaakt dat Windows 8 op een MacBook weinig crashes veroorzaakt in tegenstelling tot een Windows systeem.”

    Wat een onzin. Een macbook met windows IS een windows systeem. De PC hardware die apple uitkiest is gewoon leuke hardware voor een dikke prijs en meestal al wat ouder. En ja, stabieler en beter dan de gemiddelde goedkope laptop. Maar in alle opzichten veel minder dan een dure (net als mac) Asus of Sony laptop. Waar voor je geld? Koop een Asus laptop voor de prijs van een macbook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in