800.000 gebruikers geïnfecteerd door Facebook virus

Malware via Facebook verspreidt zich in een snel tempo en neemt flink toe. Malware is vaak aanwezig in een Facebook bericht met daarin een link naar een andere website welke een extensie probeert te installeren op de computer. Volgens het nieuwe bericht is de plugin welke je moet downloaden vereist voor het bekijken van de video. In werkelijkheid gaat het om malware die zich binnen Google Chrome nestelt, via kwaadaardige code hebben de hackers toegang tot diverse inlog gegevens.

Volgens de Italiaanse onderzoeken verspreid de malware snel met 40.000 aanvallen per uur, op moment van schijven zijn er al meer dan 800.000 gebruikers welke gebruik maken van Google Chrome geïnfecteerd met het virus. Als de malware eenmaal is geïnstalleerd worden zonder toestemming bericht op je Facebook profiel geplaats, hierdoor gaan vrienden ook op de link klikken waardoor de Malware zich razend snel verspreid binnen het Facebook netwerk.

Je kan de malware ontdekken door de zogenaamde plugin van VideoMedy, kijk eerst ook goed naar de link, zoals je op onderstaande afbeelding kan zien is dit geen officiële Facebook pagina. Facebook zal nooit een extra plug-in aanbevelen voor het bekijken van een video.

6120

Vorig artikelScreenshots Samsung Galaxy Gear opgedoken
Volgend artikelProblemen met Simcity voor de Mac zijn opgelost

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in