Windows Phone aandeel groeit behoorlijk

Het gaat goed met Windows Phone, het aandeel van Windows Phone groeit wereldwijd behoorlijk. De flinke groei is voornamelijk veroorzaakt door gebruikers welke voor het eerst een smartphone kopen. Kantar Worldpanel heeft over de maanden mei, juni en juli cijfers vrijgegeven over de populariteit van Windows Phone en het aandeel.

Lumia-620

Tijdens de periode mei, juni en juli had Windows Phone een aandeel van 8,2 procent in de grootste Europese markten waaronder: Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje. In een jaar tijd is het aandeel flink gestegen aangezien het aandeel vorig jaar nog op 4,9 procent stond. Momenteel domineert Android de smartphonemarkt. In Europa staat Android op 69 procent van de verkochte smartphone’s. Ook iOS heeft een toename van aandeel vorig jaar stond het aandeel op 14,8 terwijl het momenteel op 17,9 staat. Naar verwachting zal het aandeel van Apple tijdens de lancering van een nieuwe iPhone stijgen.

Vooral de goedkopere Lumia toestellen zijn zeer aantrekkelijk en worden daarom ook goed verkocht, vooral de Lumia 520 en 720 doen het goed. Vooral de goedkopere smartphone’s waaronder de iPhone 4 en de goedkopere Samsung modellen doen het erg goed vooral bij de nieuwkomers.

Vorig artikelAcer onthult 24-inch DA241Hl All-In-One Android tablet
Volgend artikelSamsung Galaxy Note III bechmark resultaten opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in