Apple Keynote 10 september 2013: De samenvatting

Op het keynote event van Apple dat gisterenavond gehouden werd zijn een aantal nieuwe producten aangekondigd. Waaronder de langverwachte nieuwe iPhone, de iPhone 5S. Dat was niet de enige iPhone die werd aangekondigd. Volgens Apple is het tijd dat een breder publiek kan genieten van haar smartphones. Om die reden is ook de multicolour iPhone 5C aangekondigd, een ‘goedkopere versie’ van de nieuwe iPhone.

Om 19.00 EST was het dan eindelijk zo ver, na zijn verhaal over het immens populaire iTunes Festival, Tim Cook beklom het podium, wat had hij precies te vertellen over deze nieuwe producten,

138631-1280-1024x768

IOS7

Craig Federghi (Vice president Software engineering) nam het podium; Na de aankondiging van IOS7 bij WWDC in Juni van dit jaar, wordt het nieuwe besturingssysteem nu eindelijk wereldwijd gelanceerd. Op 18 September 2013 zal het in een keer een van de meest gedownloade besturingssystemen ter wereld zijn. De grootste veranderingen in IOS7 op een rijtje:

  • Volledig ‘nieuw’ design: Het besturingssysteem heeft een wat meer Android-achtige look en feel gekregen, maar wel met het kenmerkende Apple sausje. Waardoor duidelijk blijft dat het om een Apple OS gaat.
  • Meer swipe-opties (nu ook van de onderkant) om menu’s tevoorschijn te krijgen.
  • Siri heeft een update gekregen: Meer informatiebronnen zoals Twitter en Wikipedia.
  • Nieuwe ringtones
  • Geüpdatete cameraopties en albums. Het is nu ook mogelijk effecten te geven aan foto’s zoals in Instagram.
  • Airdrop: Zoals op een Mac is het nu mogelijk bestanden gemakkelijk te delen met de mensen rondom je. Dit gebeurt met Airdrop.
  • iTunes Radio: Luister alle radiozenders zo op je iPhone

IOS 7 is verkrijgbaar voor de iPhone 4s en hoger, de iPad 2 en hoger, de iPad mini en de iPod Touch (5de generatie).

iPhone 5C

Na de aankondiging van het feit dat er niet een maar twee nieuwe iPhones komen die de iPhone 5 gaan vervangen, wordt de nieuwe iPhone 5c aangekondigd door Phil Schiller. Het middenklasse model waar al lang over gespeculeerd werd.  Ook geen enorme verassing dus. De Iphone 5C heeft dezelfde technologieën als de iPhone 5. De iPhone 5c is natuurlijk wel anders dan de iPhone 5. Zo is de iPhone verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren (roze, geel, blauw, wit en groen) en is deze gemaakt van kunststof. Uit een stuk wel te verstaan, zodat het een vloeiend design heeft. Aan de symbiose tussen de nieuwe iPhone 5c en de het nieuwe IOS is ook gedacht. De achtergrond is aan te passen aan de kleur van je telefoon. Door de stalen onderstructuur van deze iPhone 5C kan de telefoon beter tegen een stootje. Wat voor veel iPhone gebruikers wellicht gunstig is.

iPhone-5C-banner

iPhone 5S

Apple krijgt regelmatig kritiek omdat ze volgens velen met de s serie eigenlijk dezelfde telefoon opnieuw uitbrengen. Toch zitten er wel degelijk revolutionaire veranderingen in deze nieuwe iPhone 5s. Phil Schiller (hoofd marketing Apple) noemt het zelfs de meest vooruitstrevende smartphone ooit. De belangrijkste ontwikkelingen van deze nieuwe iPhone 5s op een rijtje:

  • De iPhone is verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren; Naast zwart en wit is deze ook verkrijgbaar in goud en space gray (grijs).
  • Nieuwe homebutton met TouchID (en gekleurd stalen detectie ringetje): Deze homebutton heeft een vingerafdrukherkenningssysteem; waardoor je je telefoon kan openen met je vingerafdruk.
  • A7 chip: Een 64 bit chip in plaats van een 32 bit chip. De eerste 64 bit chip in een mobiele telefoon. Dit heeft op het moment misschien nog niet zo veel effect, maar zal in de toekomst wel degelijk voordelen met zich meebrengen. Apple bereidt zich voor op de toekomst.
  • Een CPU performance is 40x beter dan de eerste iPhone. De iPhone 5s is daarnaast 2x sneller dan de iPhone 5.
  • M7 chip: werkt naast de A7 chip en zorgt dat je bewegingen worden gemeten. Erg fijn voor bijvoorbeeld fitnessapps, zo kan je je stappen per dag bijvoorbeeld eenvoudig bijhouden.
  • Grotere pixels, waardoor de kwaliteit van foto’s  beter wordt.
  • True Tone flits; de flits is aan te passen aan de ruimte waar je bent. Zo heb je minder last van overbelichting in je foto’s.
  • De camera kan 10 foto’s per seconde maken, waardoor je uit een fotoset de scherpste foto’s kan kiezen.
  • Mogelijkheid Slow-motion video’s te maken.

img_522f65324db69

De nieuwe iPhones zullen in 10 landen (waaronder de VS, Engeland en Duitsland) verkrijgbaar zijn vanaf 20 September 2013. De releasedatum in Nederland is nog niet bekend. Er gaan geruchten over 28 September 2013, maar de enige zekerheid is dat de nieuwe iPhones voor het einde van het jaar verkrijgbaar zijn bij de Nederlandse providers en bij Apple. Er is nog geen prijsindicatie voor Nederland vrijgegeven, maar afgaande op de Duitse site zal de goedkoopste 5s ongeveer 699 euro kosten en de goedkoopste 5c ongeveer 599 euro.

Vorig artikelProdutie problemen GTA 5 voor Xbox 360
Volgend artikelDemo FIFA 14 per direct beschikbaar voor Xbox 360, PC en Playstation 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in