Samsung Galaxy S5 krijgt 64-bit Exynos 6-processor

De verkoop van de nieuwe Samsung Galaxy S4 gaat momenteel niet als verwacht, daarom zal Samsung de Galaxy S5 smartphone binnenkort al uitbrengen. De Galaxy S5 draait vrijwel zeker op een 64-bit Exynos 6-processor. De nieuwe chipset/ processor beschikt over 8 rekenkernen. Hiermee zal Samsung de concurrentie aan gaan met de A7 chipset van Apple.

Samsung-head

Volgens een bericht op de Koreaanse technologiesite Digital Daily, zou Samsung werken aan een 14nm 64bit Exynos 6-processor. Volgens de website werkt Apple aan een ARM processor met een big.Little octacore configuratie met de Cortex A53 en A57-kernen. Door deze techniek zal de energieverbruik van de nieuwe  chipset een stuk lager zijn in vergelijking met de huidige generatie chipsets. Voor het einde van dit jaar zullen de eerste testexemplaren zijn geproduceerd. Naar verluidt zal de Samsung Galaxy S5 de eerste smartphone zijn waarin de nieuwe 64 bit Exynos processor aanwezig is.

Momenteel gaat er geruchten rond dat Samsung de lanceerdatum van de Galaxy S5 heeft aangepast van maart 2014 naar januari van 2014.

 

Vorig artikelMicrosoft Office 365 gratis beschikbaar voor studenten
Volgend artikel‘18% alle Android apps kwaadaardig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in