‘Volgende Windows versie komt pas in 2015’

Deze week heeft Microsoft de laatste Windows versie op de markt gebracht, het gaat hierbij om de op Windows 8 gebaseerde Windows 8.1. De laatste Windows 8.1 versie kan je zien als een grote Windows update voor Windows 8. Windows 8.1 is ook volledig gratis te downloaden voor de Windows 8 gebruikers doormiddel van een update vanuit de store.

Volgens diverse bronnen bij Microsoft zal de volgende Windows versie pas rond de lente van 2015 uitkomen. Wel zal er binnen een half jaar een update van Windows 8.1 worden uitgebracht. Eerder was er sprake van dat Windows 9 of hoe het ook heten gaat in het najaar van 2014 zou worden uitgebracht. Waarschijnlijk is de lancering van de volgende Windows versie uitgesteld door de reorganisatie van Microsoft en de nieuwe integratie van Windows Phone/ Nokia.

Momenteel gaan er geruchten rond dat Microsoft Windows Phone ook geschikt wil maken voor tablets met schermen van 10-inch, momenteel draait hierop Windows RT of Windows 8. Vanwege de interne reorganisatie lijkt het erop dat Microsoft alle systemen wil samenvoegen tot een goed product, welke geschikt is voor zowel touch/ mobile als desktop.

1372271490

Vorig artikelDell Venue 7 en Venue 8 tablet beschikbaar
Volgend artikelWolfgang AT-AS50SE: Vanaf 26 oktober bij de Aldi

1 REACTIE

  1. Win7 zal dus mijn laatste Windows-versie en MS-product ooit zijn.. Win7 is nog tot 2020 te gebruiken en in die tussentijd dus nog gelegenheid zat om me te verdiepen in Linux/Ubuntu..
    ’t Is ze daar bij MS nogal in hun kop geschoten om phone/touch tegen beter weten in samen te voegen met de desktop..
    Dat wij als (zware) desktop-users verplicht worden opgescheept met die mobile/touch metro crap waar we geen reet aan hebben, maar wat wél ruimte inneent!!
    Die 8.1 is helemaal pure propaganda crap waar zowat niks meer is te tweaken vergeleken met 8.0..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in