Windows 8.1 installatie foutcode 0x80070652 en 0x80070057

De lancering van Windows 8.1 verloopt niet geheel zonder problemen. Veel gebruikers krijgen namelijk een foutmelding tijdens het installeren van Windows 8.1 vanuit de Windows 8 omgeving. De gebruikers krijgen verschillende foutmeldingen waaronder meldingĀ 0x80070652 en 0x80070057. Voor zover bekend zijn de problemen alleen aanwezig tijdens de installatie/ update van Windows 8.1 binnen Windows 8.

De gebruikers krijgen vaak de volgende melding:

Couldn’t update to Windows 8.1. Sorry, we couldn’t complete the update to Windows 8.1. We’ve restored your previous version of Windows to this PC. 0xC1900101 – 0x40017

Allereerst is het verstandig om alle externe USB apparaten te verwijderen op de muis en toetsenbord aansluiting na. Daarna is het verstandig om Windows volledig te herstarten en kijken of de problemen zich herhalen, als dit het geval is kan je het beste onderstaande methodes proberen. Deze methodes werkte voor veel gebruikers zonder problemen.

Windows8.1update

Methode 1:

Zorg ervoor dat de computer is voorzien van de laatste drivers, vooral belangrijk is de Intel management diverse en de laatste bios versie. Windows 8.1 gaat namelijk anders om met oude drivers waardoor veel installatie’s niet goed installeren. Om de laatste drivers te downloaden ga je naar de website van de fabrikant en download je de laatste update bestanden voor het moederbord.

Methode 2:

De tweede methode is het verwijderen van de store cache. Om de cache te verwijderen kan je onderstaande stappen uitvoeren:

  1. In de desktop interface druk op Windows toets+ R en open het uitvoer venster.
  2. Typ WSReset.exe

 

Vorig artikelNieuwe Snapdragon processor met kloksnelheid van 2.5Ghz opgedoken
Volgend artikelNokia 1320 phablet officieel onthult

5 REACTIES

  1. Ook ik kreeg een reactie na de update van Windows 10 in december 2017. Foutcode 0x80070652.
    Ik heb een probleem met de app. Foto’s. Wanneer ik de app. Foto’s open via de startknop dan kan ik de pijltjes toetsen gebruiken om naar de volgende foto te gaan. Open ik via Windows verkenner de app. foto’s dan kan ik de pijltjestoetsen niet gebruiken om naar een volgende foto te gaan. Ze werken n.l dan niet.
    Wat is er aan de hand?

  2. Hartelijk dank voor de korte uitleg hoe dit windows 8.1 installatie probleem op te lossen. Na de aanwijzingen in methode 2. te hebben opgevolgd is het gelukt.

  3. In mijn geval werd de fout code 0x80070057 veroorzaakt door het feit dat de lader niet aangesloten was op mijn tablet. Op zich is dit een goede ingebouwde beveiliging, maar een beschrijving was handig geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in