Windows Phone gebruikers klagen over flinke toename dataverbruik

Microsoft heeft vandaag na aanleiding van vele klachten bevestigd dat de ingebouwde Twitter functionaliteit van Windows Phone kan leiden tot een zeer sterke stijging van het datagebruik op de telefoon. Het probleem met de hoge data op Windows Phone is ontstaan door een interne verandering bij Twitter waardoor de app meerdere keren de profielfoto’s van Twitter download, hierdoor loopt het dataverkeer door wat flinke kosten met zich mee kan brengen.

windows-phone-8-start

Inmiddels hebben gebruikers al meer dan een week last van het probleem. Uit diverse test resultaten blijkt dat de Twitter app bij diverse gebruikers binnen één week 300MB aan mobiele data heeft vebruikt en 3GB via de wifi verbinding. Dit is een flinke stijging ten opzichten van het normale Twitter datagebruik. Momenteel is het onduidelijk wanneer de bug is ontstaan. Veel gebruikers klagen momenteel over een zeer hoge data rekening in gevolg van de Twitter apps voor Windows Phone.

Oplossing:

Microsoft werkt aan een oplossing voor de Twitter-bug, wel heeft Microsoft inmiddels iets aangepast aan de synchronisatie binnen Windows Phone voor de applicatie. Hierdoor synchroniseren apparaten maar één keer per dag met Twitter. Dit is waarschijnlijk een tijdelijke oplossing.Het is momenteel verstandig om het dataverkeer goed in de gaten te houden aangezien het anders een dure maand kan worden.

Vorig artikelGroep Nederlanders opgepakt vanwege fraude internetbankieren
Volgend artikelGoophone i5S: Goedkoopste iPhone 5S clone

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in