BIOS malware verspreid zich via USB Stick

Momenteel is er een nieuwe variant malware aanwezig waardoor via een USB stick de BIOS van de computer geïnfecteerd zal worden. Al langere tijd zijn er diverse malware varianten aanwezig waardoor de BIOS van de computer geïnfecteerd wordt. Een aantal weken geleden heeft beveiligingsonderzoeker Dragos Ruiu een melding vrij gegeven over een nieuwe type en nog onbekende BIOS malware.

USB_CBIOS:

De BIOS is een essentieel onderdeel in de computer. Op deze chip staat namelijk de basisinstructies voor de communicatie tussen het besturingssysteem en de hardware. Zonder BIOS geen werkend systeem. Hierdoor is malware op de BIOS chip zeer gevaarlijk met vele gevolgen als dienen. Volgens de ontwikkelaar is er een nieuwe type malware actief waardoor de malware permanent de bios infecteert. Ook na het flashen/ updaten van de BIOS zijn de malware files nog aanwezig. De ontwikkelaar heeft inmiddels de malware al op diverse laptops aangetroffen waaronder laptops van Dell, Sony en Lenovo.

USB:

Vanaf nu is het ook mogelijk om de BIOS malware via een USB stick te verspreiden. Als de USB stick wordt aangesloten op de PC is het systeem geïnfecteerd met de BIOS malware files. Het lijkt erop dat de malware de flash-controller op de USB herprogrammeert waardoor de USB het systeem en de BIOS kan besmetten met malware. Meer informatie is momenteel nog onbekend maar een ding is zeker,  het is zeer gevaarlijk voor de PC systemen aangezien er momenteel nog geen geschikte oplossing te vinden is.

Vorig artikelSamsung komt binnenkort waarschijnlijk met Samsung Galaxy S4 Active mini
Volgend artikelApple verkoopt record aantal iPhones

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in